Winnende Groenewegen: “De kop is eraf”

zondag 10 februari 2019 om 16:58
Winnende Groenewegen: “De kop is eraf”

Groenewegen viert zijn zege in Valencia - foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen heeft zijn eerste overwinning van 2019 binnen. De 25-jarige sprinter van Jumbo-Visma won vanmiddag in de Ronde van Valencia de slotrit door sneller te sprinten dan Alexander Kristoff en Matteo Trentin. “Dit is een zege voor de gehele ploeg. Het team was vandaag heel erg sterk”, vertelt Groenewegen in een reactie op de site van zijn team.

De vlakke slotrit werd beslist in een massasprint. “Het was een zware finale met veel bochten en het tempo lag erg hoog. In de laatste bocht zat ik een beetje te ver, maar door van wiel naar wiel te springen wist ik het toch nog nipt af te maken.”

Groenewegen dankt zijn ploeggenoten. “De ploeg heeft vandaag de hele dag op kop gereden en ik ben blij dat ik het voor hun heb kunnen afmaken. Voor mij is deze zege heel belangrijk. Dit geeft vertrouwen naar de wedstrijden die gaan komen. Vandaag was zo’n moment omdat te doen. Het is niet alleen mijn eerste zege, maar ook de eerste voor de ploeg onder de nieuwe naam. Ik ben heel erg blij. De kop is eraf.”

Groenewegen vervolgt zijn seizoen op 20 februari in de Ronde van de Algarve. Vervolgens rijdt hij Kuurne-Brussel-Kuurne (3 maart) en Parijs-Nice (10 maart).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.