Winnende Grosu heeft déjà vu in Tour of Qinghai Lake
foto: Cor Vos
dinsdag 16 juli 2019 om 10:06

Winnende Grosu heeft déjà vu in Tour of Qinghai Lake

Ook de derde etappe van de Ronde van het Qinghaimeer is geëindigd in een massasprint. Na 140 kilometer koersen tussen Duoba en Guide toonde Eduard Michael Grosu (Delko-Marseille-Provence) zich de snelste. Óscar Sevilla nam de leiderstrui over van Medellin-ploegmaat Weimar Alfonso Roldán.

De derde etappe van de Chinese 2.HC-koers was zeker geen walk in the park, want onderweg moest er serieus worden geklommen. Startplaats Duoba ligt op om en nabij de 2400 meter boven N.A.P., de top van de enige beklimming van de dag lag maar liefst op 3827 meter. Nadat de top was gerond was het nog zestig kilometer in grotendeels dalende lijn koersen richting Guide. Daar bleek een groepssprint niet te vermijden.

Grosu, eerder dit jaar al de beste in de Ronde van Limburg, kende de etappe nog van de editie van vorig jaar. Destijds stak de Roemeen in Guide Luca Pacioni de loef af en ook dit jaar was hij te snel voor de Italiaan. Yonathan Monsalve (Tianyoude Hotel) werd derde.

De leiderstrui blijft in handen van de Medellin-formatie. Na Leandro Róbigzon Oyola en Weimar Alfonso Roldán is de eer nu voorbehouden aan Óscar Sevilla.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.