Winnende Jakobsen: “Heb een geweldig seizoen achter de rug”
foto: Sirotti
zondag 21 oktober 2018 om 12:05

Winnende Jakobsen: “Heb een geweldig seizoen achter de rug”

Fabio Jakobsen heeft zijn eerste profseizoen op de best mogelijke manier afgesloten: met de handen in de lucht. De 22-jarige Nederlander sprintte naar de winst in de slotetappe van de Gree-Tour of Guangxi. Dit was alweer zijn zevende zege van het seizoen. “Het is een geweldig jaar geweest”, is dan ook zijn logische conclusie op de ploegsite.

Jakobsen wist in een regenachtig Guilin de Duitsers Pascal Ackermann en Rüdiger Selig te vloeren in de spurt. Toch was het naar eigen zeggen geen gemakkelijke etappe. “Het was een lastige rit met de regen en de twee beklimmingen in de laatste vijftig kilometer. Mijn ploeggenoten waren echter de hele dag bij me”, zo is hij lovend over zijn team.

“Ze slaagden er uiteindelijk in om de vluchters in te rekenen. De snelheid lag erg hoog in de finale, maar ik had een perfecte lead-out. Ik zat met nog driehonderd meter te gaan in het wiel van Ackermann. Ik heb vervolgens gewoon mijn sprint ingezet.”

“Hoop volgend seizoen nog meer te winnen” 
Dit bleek voldoende voor een zevende seizoenszege. Eerder won onze jonge landgenoot al Nokere Koerse en de Scheldeprijs. Daarnaast pakte hij etappes in de Tour des Fjords, de BinckBank Tour, Okolo Slovenska en de Gree-Tour of Guangxi. “Een geweldig seizoen”, is dan ook zijn conclusie.

“Het is daarnaast het meest succesvolle jaar van Quick-Step Floors”, zo doelt Jakobsen op de 73(!) seizoensoverwinningen van zijn Belgische ploeg. “Je mag tevreden zijn als je als neoprof zeven keer wint. Ik hoop me in 2019 nog verder te ontwikkelen, om zodoende nog sneller te worden en zo meer overwinningen te boeken.”

Jakobsen won niet alleen twee etappes tijdens deze Gree-Tour of Guangxi. Door zijn zege in de slotrit veroverde hij eveneens het puntenklassement. “Mijn eerste trui op WorldTour-niveau”, hecht de jonge sprinter er belang aan.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
21 oktober 2018 12:14
Samen met Bernal volgens mij dé neoprof van het jaar.
    21 oktober 2018 12:24
    Volgens mij reed Bernal al twee jaar bij Androni, dus om heel precies te zijn is hij geen neoprof meer. Sosa wel trouwens ;)
21 oktober 2018 12:16
Die is echt als een komeet het peloton binnengekomen ja
21 oktober 2018 13:29
Wat me vooral opvalt is dat het echt een winnaar is, die in zijn eerste zo'n beetje alle kansen die hij heeft gehad ook daadwerkelijk heeft gepakt.
Goede mentaliteit.
21 oktober 2018 21:21
Topper (in wording)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.