Winnende Kristoff: “Ik zou eigenlijk de lead-out doen”
foto: Cor Vos
zondag 31 maart 2019 om 17:47

Winnende Kristoff: “Ik zou eigenlijk de lead-out doen”

Alexander Kristoff kende niet de beste weken uit zijn carrière, maar in Gent-Wevelgem viel alles op zijn plaats voor de sterke Noor. De 31-jarige sprinter won afgetekend voor John Degenkolb en Oliver Naesen. “En dat terwijl ik de lead-out zou doen”, zo vertelde de winnaar in het flashinterview.

Sommige sprinters zie je pas voor het eerst in de laatste honderden meters. Kristoff reed echter een zeer aanvallende wedstrijd. Mede hierdoor koerste hij na de Kemmelberg nog in de vuurlinie. Hoe anders was dit in het begin van de koers. “Ik zat in de tweede waaier, maar we hadden Fernando Gaviria vooraan.”

“Hierdoor kon ik rustig blijven”, aldus de renner van UAE Emirates, die na verloop van tijd weer wist aan te sluiten. “Ik probeerde vervolgens nog de sprong naar voren te wagen. Hierdoor kon ik nog mee na de Kemmelberg. Het was echt zwaar, maar iedereen zat aan zijn limiet.”

“Raak steeds beter in vorm”
Zowel Kristoff als Gaviria wisten uiteindelijk te overleven. “Normaal zou ik de lead-out doen, maar Fernando vertelde me dat hij zich niet goed voelde.” De Noor mocht dan ook zelf sprinten. “Ik ben echt heel erg blij. Dit is een van de grootste zeges uit mijn carrière. Ik raak steeds beter in vorm voor de Ronde van Vlaanderen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.