Winnende Loes Sels: “Begon een beetje afwachtend”
foto: Cor Vos
zaterdag 26 januari 2019 om 15:47

Winnende Loes Sels: “Begon een beetje afwachtend”

Loes Sels bevestigde vandaag haar goede vorm met de overwinning in de Kasteelcross van Zonnebeke. Met nog twee ronden te gaan trok ze stevig door en daarmee gooide ze de koers in het slot. Met een comfortabele voorsprong kon ze de slotronde in en pakte zo haar vierde seizoenszege.

“Ik begon een beetje afwachtend. Ik wist dat Ellen (Van Loy, red) er stevig vandoor ging, want dat doet ze altijd”, blikte Sels terug in gesprek met WielerFlits. “Majerus maakte dan een fout en daar hing ik eigenlijk achter. Ik dacht dat Ellen gaan vliegen was, maar ik reed er eigenlijk vrij vlot weer naartoe. Na twee ronden wisselde ik dan naar minder profiel en toen ging het veel beter.”

Daarmee spoelde ze de nasmaak weg, die ze overhield aan de Wereldbeker in Pontchâteau. In die wedstrijd reed ze liefst drie keer lek, terwijl ze rondetijden reed die voldoende zouden zijn voor een podiumplek. “Daar ben ik al de hele week niet goed van. Ik heb de dag van de wedstrijd echt gehuild. Je maakt zo’n trip en als je weet wat erin had gezeten… dan is dat echt wel balen.”

‘Hoop dat het er een beetje vettig is’
Morgen wacht haar de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. “Ik hoop dat het er een beetje vettig is”, zegt Sels. “En dat ik er geen pech heb, om te beginnen”, voegt ze er gauw aan toe. “Ik hoop dat ik een goed gevoel heb, dan komt het wel in orde.” In het wereldbekerklassement staat ze achtste, met eenzelfde aantal punten als Ellen Van Loy – op die plek hoopt ze te blijven staan.

Ook blikte ze vast vooruit op het WK, dat volgende week in het Deense Bogense wordt afgewerkt. “Het is afwachten hoe het parcours erbij zal liggen. Ik hoop dat er niet teveel sneeuw valt en het mag er hard bijliggen. Het zal wel hard zijn, maar ik weet niet wat ik ervan moet verwachten. Ik hoop er toch wel een goed resultaat te kunnen neerzetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.