Winnende Lutsenko: “Dit is belangrijk voor het WK”

Winnende Lutsenko: “Dit is belangrijk voor het WK”

foto: Cor Vos

Alexey Lutsenko kwam, zag en overwon in de Coppa Sabatini. De Kazachse kampioen maakte indruk door een solo van bijna tachtig(!) kilometer met verve af te ronden. “Dit is erg belangrijk voor het aankomende WK in Yorkshire”, zo concludeerde Lutsenko na afloop in het flashinterview.

De renner van Astana maakte aanvankelijk deel uit van de vroege vlucht. Zo reed hij een tijdje samen met onder meer Tourwinnaar Egan Bernal, Davide Formolo en Antonio Nibali, maar op tachtig kilometer van de streep nam hij afscheid van zijn metgezellen. De 27-jarige renner bleek vervolgens sterk genoeg om de eerste achtervolgers achter zich te houden.

“Ik wilde vandaag echt winnen na mijn tweede plaats in de Coppa Agostoni”, aldus Lutsenko, die klaar is voor de mondiale titelstrijd in Groot-Brittannië. “Dit is een belangrijke zege met het oog op het WK. Ik denk dat ik vandaag een mooie prestatie heb geleverd. Ik dacht bij mijn aanval eigenlijk dat ik gezelschap zou krijgen van Bernal, maar ik zag al snel dat ik alleen was.”

“Ik besloot vervolgens om door te rijden, in de hoop het vol te houden tot de finish.” Lutsenko – die alweer zijn negende zege van het seizoen boekte – zal binnenkort als een van de schaduwfavorieten afreizen naar Yorkshire. “Het WK is een fantastische maar zware wedstrijd. We zullen bijna 300 kilometer moeten afleggen”, zo besluit de Kazach.


Ritverslag Coppa Sabatini

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.