Winnende Marianne Vos: “Dit geeft een heerlijk gevoel”

vrijdag 19 juli 2019 om 13:34
Winnende Marianne Vos: “Dit geeft een heerlijk gevoel”

foto: Cor Vos

Marianne Vos kwam zag en overwon tijdens de zesde editie van La Course. De Nederlandse wist met een majestueuze versnelling Amanda Spratt nog net bij te halen, goed voor haar negende zege van het seizoen. “Dit is echt supermooi”, zo laat ze weten aan de NOS.

Vos won La Course al eens in 2014, maar vijf jaar later is het dus opnieuw raak voor de kopvrouw van CCC-Liv. “Hoe belangrijk deze overwinning precies is, kan ik niet zeggen. Maar dit geeft wel een heerlijk gevoel”, aldus Vos, die nog flink moest sprinten om de eerder ontsnapte Spratt bij te halen.

“Ik dacht heel even dat het te laat was om Spratt nog in te rekenen, maar aan de andere kant reed ze wel de hele tijd binnen schootsafstand. Ik had er wel vertrouwen in dat het moest lukken. Ik had tijdens de verkenning al gezien dat er wel een stukje was dat me lag”, doelt ze op de steile Rue Mulot.

“Het was echter nog wel even tot de finish, dus ik wist dat de rest gesloopt moest zijn om een kans te maken. En dat waren ze blijkbaar”, zo concludeert Vos, die recent nog vier etappes won in de Giro Rosa.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.