Winnende Theuns haalde Stuyven bij: “Ik wilde eigenlijk met twee naar de finish”
foto: Cor Vos
zaterdag 21 september 2019 om 17:45

Winnende Theuns haalde Stuyven bij: “Ik wilde eigenlijk met twee naar de finish”

Edward Theuns boekte zaterdagmiddag een emotionele zege in de Primus Classic na een late uitval, waarmee hij zijn ploeggenoot Jasper Stuyven terughaalde. “Ik wilde eigenlijk met twee naar de finish, maar Jasper zei dat hij echt niet meer kon. Vervolgens heeft hij nog op kop gereden, waarna ik op de brug vol ben aangegaan”, vertelt Theuns over zijn demarrage.

“Ik had in de finale nog met Jasper gebabbeld over wat we moesten doen in de finale”, gaat hij verder. “Daarna besloot Jasper aan te vallen en probeerden Mads (Pedersen, red.) en ik af te stoppen, maar opeens hoorde ik Mads ‘go’ schreeuwen in mijn oortje schreeuwen omdat ik een gaatje had. Ik wist uiteindelijk stand te houden. Toen kwam de ontlading!”

“Ik voelde me de laatste periode in de BinckBank Tour en in de Vuelta goed, maar in de laatste koers zaten er zoveel beklimmingen dat ik mezelf niet echt kon tonen”, doet Theuns, die in de Vuelta nog wel een keer tweede werd in een etappe, zijn verhaal. “Ik voelde me gisteren in Koolskamp niet super, maar vandaag voelde ik me wel redelijk goed.”

Tot slot wil Theuns zijn ploeg Trek-Segafredo bedanken, die hem na een lastig jaar bij Sunweb terughaalde bij het team: “Ik wil hen daarvoor bedanken omdat ze mij na zo een moeilijk jaar toch nog een kans wilde geven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.