Winnende Valverde: “We wisten de koers te controleren”

vrijdag 21 juni 2019 om 09:37
Winnende Valverde: “We wisten de koers te controleren”

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde is terug van weggeweest. De wereldkampioen won gisteren namelijk de openingsetappe van de Route d’Occitanie, zijn eerste zege in bijna vier maanden tijd. “Het is altijd afwachten hoe het lichaam reageert na een periode zonder competitie, maar ik voelde me zeer goed”, zo verklaarde Valverde na afloop.

Valverde wist op de steile Côte d’Aubignac (4 km aan 8,3%) sneller te sprinten dan Eddie Dunbar en Élie Gesbert. “Het was echt een ideale beklimming”, zo vertelt de kopman van Movistar. “Ik voelde me ook zeer goed, waardoor ik de ploeg de opdracht gaf om het tempo te verhogen op de eerste passage van de klim.”

“Mijn ploeggenoten reden vandaag (gisteren, red.) echt geweldig. We namen al vanaf het begin het initiatief, samen met de mannen van EF Education First. Op de slotklim vroeg ik de jongens om volle bak aan te gaan. Vervolgens wist ik alle aanvallen te pareren en de finale te controleren.”

De Spanjaard reageerde op versnellingen van onder meer Gesbert en Rigoberto Urán. “Het was zeker zwaar, maar ik slaagde erin om de boel te controleren. Ik ben blij dat ik de sprint kon winnen”, aldus Valverde, die pas zijn tweede zege van het seizoen boekte. Eerder won hij een etappe in de UAE Tour.

Tour de France 
De 39-jarige renner moest na een tegenvallende Ardennencampagne gas terugnemen vanwege een blessure, waardoor hij de Giro d’Italia moest laten schieten. Valverde lijkt echter weer helemaal terug, net op tijd voor de Tour de France. “Ik merk dat het vele trainen zijn vruchten afwerpt. Maar ik zal in de Tour in dienst rijden van Nairo Quintana en Mikel Landa, onze kopmannen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.