Winnende Wild: “Dit had ik niet verwacht”
foto: Cor Vos
donderdag 28 maart 2019 om 17:21

Winnende Wild: “Dit had ik niet verwacht”

Kirsten Wild was de voorbije periode succesvol op de baan, maar de Nederlandse liet vandaag zien ook nog zeer snel te zijn op een gewone asfaltweg. De renster van WNT-Rotor won namelijk de Driedaagse Brugge-De Panne. “Ik wilde mijn sprint eigenlijk later beginnen”, zo vertelde ze in het flashinterview.

Wild versloeg in finishplaats De Panne haar jongere landgenote Lorena Wiebes en de Belgische Lotte Kopecky. Het leek een overwinning uit het boekje, maar de sprint verliep verre van perfect. “Ik zat aanvankelijk ingesloten”, aldus Wild. “Hierdoor moest ik mijn spurt vroeger beginnen. Het was een beetje alles of niks.”

Het werd alles, tot tevredenheid van Wild. “Ik ben er echt heel erg blij mee, aangezien het een wedstrijd op het hoogste niveau is. We reden de hele dag aan een hoog tempo. Ik probeerde echter zo rustig mogelijk te blijven, om het beste tot het laatst te bewaren”, zo kijkt ze terug.

Zwaar seizoen 
De ervaren Wild blijft maar winnen, aangezien ze enkele weken geleden nog twee wereldtitels veroverde op het WK baanwielrennen in het Poolse Pruszków. “Ik had het eigenlijk niet verwacht”, doelt ze op haar zege vandaag. “Ik heb namelijk al een zwaar seizoen achter de rug.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.