Winner Anacona wint Vuelta a San Juan, Evenepoel negende in eindranking
foto: Cor Vos (archief)
zondag 3 februari 2019 om 23:32

Winner Anacona wint Vuelta a San Juan, Evenepoel negende in eindranking

De slotetappe van de Vuelta a San Juan is gewonnen door Sam Bennett (BORA-hansgrohe). Na een 141 kilometer lange etappe rondom de hoofdstad van de gelijknamige provincie San Juan was hij de beste in de massasprint. De leidende positie van Winner Anacona (Movistar) kwam niet meer in gevaar; hij wint het eindklassement.

De openingsfase van deze korte, zevende etappe was attractief. Onder meer Remco Evenepoel en Peter Sagan deden een poging om in de vlucht van de dag te zitten. Die en ook andere pogingen werden in de kiem gesmoord. Uiteindelijk kregen Dani Díaz, Julen Amezqueta, Fabio Duarte, Carlos Barbero en Sergio Aguirre wel de ruimte.

Verwachte massasprint
Zij reden een groot deel van de etappe voor het peloton uit, maar konden het kunstje van zaterdag (toen de vluchters wel wonnen) niet herhalen. Bij het ingaan van de laatste lokale ronde rondom San Juan werden de overgebleven vluchters ingerekend door het peloton.

De slotfase verliep alles behalve geordend. Meerdere uitvalspogingen in de laatste kilometers werden dan wel weer vakkundig ongedaan gemaakt door de sprintersploegen. Dimension Data ging op kop de laatste kilometer in voor kopman Mark Cavendish, maar uit de hectiek kwam Sam Bennett als winnaar uit de bus. Álvaro José Hodeg werd tweede, voor Bennetts ploeggenoot Erik Baska.

Anacona pakt eindzege, Evenepoel beste jongere
De winst in het klassement van Winner Anacona kwam in de vlakke rit niet in gevaar. Julian Alaphilippe en Oscar Sevilla mochten met hem mee het eindpodium op. Voor debutant en blikvanger Remco Evenepoel was de negende plek in het eindklassement weggelegd. De pas 19-jarige Belg wint daarmee bij zijn eerste profwedstrijd direct het jongerenklassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.