Winner Anacona na eindzege in San Juan: “Dit succes geeft vertrouwen voor 2019”
maandag 4 februari 2019 om 09:46

Winner Anacona na eindzege in San Juan: “Dit succes geeft vertrouwen voor 2019”

Voor Winner Anacona was de Vuelta a San Juan zijn eerste eindzege in een rittenkoers. En daarmee was de Colombiaan erg tevreden. “Fantastisch om zo te bevestigen dat ik op koers lig om in 2019 wat vaker mee te doen voor de overwinning”, stelt hij op de website van zijn ploeg Movistar.

Zijn ritzege op de Alto Colorado was pas zijn tweede profzege na eerder ritsucces in de Vuelta a Espana. “Ik kan niet zeggen dat ik deze zege belangrijker vind. Die in de Vuelta was de eerste én op het hoogste niveau”, aldus Anacona. “Maar ook hier stonden fantastische renners aan de start.”

Movistar stond met een sterk blok aan het vertrek in Argentinië. Onder meer Nairo Quintana en Richard Carapaz stonden Anacona bij na het veroveren van de leiderstrui. “Na het pakken van de leiding was het behouden hiervan een teamprestatie. Dankzij hun kan ik ook deze eindzege vieren”, klinkt hij dankbaar.

Normaliter is Anacona een knecht voor de grote namen binnen de ploeg. “Sinds mijn komst bij Movistar heeft Unzué mijn rol duidelijk gemaakt, maar tegelijkertijd bleef ik mijn eigen ambities wel houden. Hoewel het mijn taak is om de kopmannen bij te staan in de grote wedstrijden, zal ik proberen te schitteren wanneer ik dat kan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.