Winner Anacona: “Nairo zei me dat alles onder controle was”
vrijdag 1 februari 2019 om 20:39

Winner Anacona: “Nairo zei me dat alles onder controle was”

Winner Anacona kon zijn geluk niet op na de vijfde etappe van de Vuelta a San Juan. De Colombiaan van Movistar had even daarvoor de ritzege gepakt én de witte leiderstrui overgenomen van Julian Alaphilippe in de koninginnenrit naar de Alto del Colorado. “Mijn laatste zege was ruim vier jaar geleden, dit is een geweldig moment voor me”, zei hij na afloop.

“Winnen was één van mijn belangrijkste doelen voor dit jaar en ik ben zo blij dat ik dat al zo vroeg heb bereikt”, reageerde Anacona op zijn succes. “Ik voel me op mijn gemak als ik in dienst rijd van mijn kopmannen, maar ik kan niet ontkennen dat dit een ambitie van me was. Dit geeft me vertrouwen om verder te komen en een betere renner te worden.”

Deze etappe met aankomst bergop was een uitgelezen kans voor Movistar om de touwtjes in handen te nemen. “Het idee achter mijn aanval was om de concurrentie te testen en ik ging er eigenlijk vanuit dat ik niet ver zou komen. Toen ik toch een behoorlijke voorsprong wist op te bouwen, verliep het helemaal zoals we wilden.”

‘Vooruit, alles gaat goed hier’
“Nairo (Quintana, red) vertelde me via onze oortjes: ‘Vooruit, alles gaat goed hier, alles is onder controle. Niemand is echt aan het achtervolgen.’ Hij dekte dan de aanvallen en stoorde het werk van de concurrentie”, blikte Anacona terug. ” Ik voelde me geweldig, ook al zorgde de lange aanval voor enkele zware slotkilometers. Ik ben erg blij dat ik zowel de ritzege als de leiderstrui pakte.”

“Ik denk dat onze ploeg sterk genoeg is om deze trui te verdedigen. We moeten vooraan blijven rijden en ongelukken tot en met zondag vermijden. Nu ga ik eerst genieten van deze overwinning en iedereen bedanken, die altijd achter me staat. – met name mijn team, mijn familie, mijn vrouw en mijn kinderen”, aldus de Colombiaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.