‘Wippert akkoord met Roompot-Nederlandse Loterij, Keizer weg bij LottoNL-Jumbo’
foto: Marcel Koch
woensdag 13 september 2017 om 07:43

‘Wippert akkoord met Roompot-Nederlandse Loterij, Keizer weg bij LottoNL-Jumbo’

Wouter Wippert doet volgens De Telegraaf een stapje terug. De sprinter van Cannondale-Drapac heeft volgens het dagblad een mondeling akkoord bereikt met Roompot-Nederlandse Loterij. Hoe lang de duur van de verbintenis is, is niet bekend. Het medium meldt verder dat Martijn Keizer geen contractverlenging krijgt bij LottoNL-Jumbo.

Garantie voor sprints
Tijdens de Tour of California werd duidelijk dat Wippert moest vertrekken bij Cannondale-Drapac. Na het NK op de weg waar hij tweede werd, begon de Wierdenaar aan een opmars. Hij kreeg een aantal aanbiedingen. Maar door het sponsordebacle bij zijn huidige ploeg, werd EF Education First-Drapac powered by Cannondale plots ook weer een optie. Volgens De Telegraaf heeft de sprinter echter zijn ja-woord gegeven aan Roompot-Nederlandse Loterij. De zekerheid dat die ploeg Wipperts kaart uitspeelt in massaspurts, zou de doorslag hebben gegeven.

Keizer teleurgesteld
Keizer moet op zijn beurt op zoek naar een nieuwe werkgever. De 29-jarige Muntendammer reed de voorbije vier seizoenen voor LottoNL-Jumbo, waarin de knecht vier keer de Giro d’Italia reed en drie keer de Vuelta a España.

RIDE Magazine
47 Reacties
Sorteer op:
13 september 2017 10:23
@Jungle Man
Bij Sunweb zijn de laatste jaren toch een paar renners midden in een seizoen afgehaakt. Ik weet niet of dat aan de communicatie lag, maar het lijkt me toch geen schoolvoorbeeld van hoe het wel moet.
13 september 2017 10:39
Als wielervolgers dit al aan zien komen, waarom Keizer zelf dan niet. Castelijns hetzelfde verhaal. Die renners moeten toch eens wat kritischer naar hun eigen functioneren gaan kijken.
13 september 2017 10:40
@John Het maakt toch verschil of je een 27 jarige sprinter haalt die ervoor kan zorgen dat de teller na bijna een seizoen op twee zeges staat of dat je een 28 jarige renner hebt die kan knechten, af en toe mee zit in een vlucht en zich verder niet heel veel ontwikkeld.
13 september 2017 10:44
Ik hoop voor Keizer niet dat hij dezelfde route gaan bewandelen als Rick Flens.
13 september 2017 10:45
Mooie ploeg voor Wippert, daar kan hij wel wat overwinningen pakken.

Zou Keizer niet naar Lotto Soudal of naar Aque Blue kunnen, lijken me wel goeie ploegen voor hem.
13 september 2017 10:50
@Raafje Aqua Blue lijkt me idd wel wat voor Keizer
13 september 2017 11:02
Iedereen reageert hier, dat renners maar daar en daar heen kunnen of moeten gaan, maar zo makkelijk ligt dat niet. Ook andere ploegen raken vol en de keuze is zeer groot. Waarom dan kiezen voor renners die het toch niet redden itt. Jonge renners met nog groei potentieel.

In het verleden waren er veel betere renners dan bijvoorbeeld Keizer, die gewoon op straat werden gezet. En pro-continetaal is niet de vangbak van uitgefietste pro- tour renners. Het is net de gewone maatschappij, voldoe je niet, dan kiezen ze voor een ander.
13 september 2017 11:03
Eens met @niklas een renner voelt zelf ook aan of hij een goed seizoen rijdt of niet. Daarbij laten ze 3 maanden voor afloop contract weten dat ze niet met hem doorgaan. Is gewoon netjes, in het bedrijfsleven gaat het ook zo. Plus communicatie moet van 2 kanten komen. Keizer en Castelijns weten toch ook dat hun contract afloopt, dan kun je toch vragen hoe de vork in de steel zit. Ik vind de kritiek op de leiding een beetje makkelijk
13 september 2017 11:08
Keizer erbij, Rob Ruijgh erbij... kun je de jonge talenten omringen met wat meer ervaring. Zou goed zijn. En doe eens gek: laat ze Gesink halen.
13 september 2017 11:13
Prima aanwinst voor Roompot. Het aantal gewenste zeges blijft toch vooralsnog uit. Daarnaast moet je voor wildcards als ploeg je toch op de een of andere manier in de kijkers rijden. Hetzij met overwinningen hetzij met renners van naam.
(Niet dat Wippert wereld top is en garantie op wildcards)
13 september 2017 11:21
@Cadellie dan zitten we met Keizer en Koning in 1 ploeg, als dat maar geen oproer veroorzaakt
13 september 2017 11:22
De schuld ligt ook deels bij de UCI die met hun regelwijziging over het aantal renners per team in WT wedstrijden ploegen en renners in de problemen brengen, anders had Keizer nu misschien nog wel een plaatsje binnen de ploeg gekregen.
13 september 2017 11:30
@thijsss
Dan moeten ze alleen deze renner nog contracteren:

http://www.procyclingstats.com/rider.php?id=184719
13 september 2017 11:32
Wippert is het tenslotte wel gewend om samen met een ploeggenoot in de toptien van de uitslag te staan? Ik vind het op zich een uitstekende match; een ploeg waar hij niet boven zijn niveau zit en voor Roompot een renner die ze net wat meer kansen biedt om te winnen of podium te rijden. Ik hoop alleen wel dat het tegelijkertijd aangegrepen wordt om wat meer lijn te brengen in de ontwikkeling van de jonge snelle mannen.
13 september 2017 11:35
@thijss Dan moeten ze ook Martijn Admiraal maar contracteren!
13 september 2017 11:39
Misschien kunnen Koning, Keizer en Admiraal in de ploeg bij Dumoulin
13 september 2017 11:42
Wippert kan ook zomaar een Markus 2.0 worden. Oké Wippert heeft wel wat meer laten zien, maar in Europa bakt ie er doorgaans ook weinig van. Als prof komen z'n zeges toch allemaal voort uit rondjes in Azië, Noord-Amerika en dan eentje in de Tour Down Under. Ik verwacht niet dat hij zomaar even voor de gewenste zeges van Roompot gaat zorgen. Eerder een lading ereplaatsen die ze met Kreder vorig jaar en Coen dit jaar ook al halen.
13 september 2017 11:42
En dan Popla als sponsor
13 september 2017 12:41
Keizer is een leuke renner voor een Nederlandse ploeg, maar voor hem genoeg anderen.

Flinke kwaliteitsboost voor Roompot.
@horsm, Roompot is dan ook geen echte opleidingspoeg zoals Axeon of SEG, maar zorgen voor de stap tussen opleidingsploeg en WT ploeg. Als je jongeren die stap wilt laten leren maken, moet je PCT blijven en kwaliteit in je ploeg hebben.

@pjam, Powless is normaal gezien 3 klassen beter dan Keizer en VDB.
13 september 2017 12:59
Keizer is dit jaar toch duidelijk voorbij gestreefd door de jongere garde.
13 september 2017 15:42
Mooi voor Wippert. Hoop echt dat hij steevast mee gaat doen in de sprints.

Met de intentie om met Wippert de sprints te gaan doen, komt er wellicht ook verandering in de huidige manier van sprinten bij Roompot. Vaak genoeg drie man in de top 15, maar geen één bij de eerste vijf. Helemaal laten varen zullen ze het vast niet, en terecht, maar een gulden middenweg misstaat nooit.
13 september 2017 20:31
Quote:
Keizer teleurgesteld

Dat zal best. Maar zo'n kopje lijkt me alleen terecht als de daaropvolgende passage er ook invulling aan geeft.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.