Wippert opnieuw tweede: “Ik wachtte te lang”

zaterdag 13 augustus 2016 om 10:38
Wippert opnieuw tweede: “Ik wachtte te lang”

Foto: Sirotti

Wouter Wippert strandde gisteren voor een vijfde keer dit seizoen op een tweede plaats. De renner van Cannondale-Drapac moest in de tweede etappe van de Czech Cycling Tour Sacha Modolo voor laten gaan, waardoor een overwinning dit seizoen nog altijd ontbreekt. “Ik wachtte te lang om aan te zetten”, concludeert Wippert op de Facebook-pagina van zijn ploeg.

De Nederlander dankt zijn team voor het werk. “De ploeg deed het erg goed”, stelt hij. “We controleerden de hele koers. Ook in de finale ging het uitstekend. Sebastiaan Langeveld zette me op één kilometer van de meet af in het wiel van Modolo. Het doel was om een etappe te winnen, maar ik wachtte te lang om aan te zetten. Ik wilde het werk van de mannen graag belonen en het is vervelend als dat niet lukt.”

Wippert hield wel de leiderstrui over aan de etappe. “We hopen de gele trui in de ploeg te kunnen houden, maar ik zal waarschijnlijk niet degene zijn die daarvoor gaat zorgen”, erkent hij. “Er moet zaterdag namelijk veel geklommen worden.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Chaba 13 augustus 2016 om 12:23

Heldere analyse en het is natuurlijk geen schande te verliezen van Modolo. Maar het siert hem dat hij baalt van zijn 2e plek.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.