Witse Meeussen, Tom Pidcock, Lars van der Haar
foto: Photopress.be
zaterdag 17 november 2018 om 20:00

Witse Meeussen, Tom Pidcock, Lars van der Haar

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Met vandaag onder meer de zeges van Tom Pidcock en Witse Meeussen tijdens de Wereldbeker-veldrit in Tábor en de reactie van Lars van der Haar na de cross.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tom Pidcock wint beloftencross in Tábor

Tom Pidcock heeft bij de beloften de Wereldbeker-veldrit in Tábor gewonnen. De Europees kampioen sloeg zijn slag in de derde ronde en bouwde zijn voorsprong steeds verder uit. Aan de finish had hij ruim twintig seconden op zijn eerste achtervolger Jakob Dorigoni, die Antoine Benoist nipt klopte in de strijd om de tweede plek. Wereldkampioen Eli Iserbyt moest de cross aan zich voorbij laten gaan door een blessure, waardoor Pidcock ook de leiding kon pakken in het klassement om de Wereldbeker.

Uitslag Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 2: Tábor
flag-nr1 flag-gb Tom Pidcock
flag-nr2 flag-it Jakob Dorigoni
flag-nr3 flag-fr Antoine Benoist


Witse Meeussen beste junior tijdens Wereldbeker Tábor

Witse Meeussen heeft bij de junioren de Wereldbeker veldrit van Tábor op zijn naam geschreven. De Belg kwam na ruim 38 minuten met een kleine voorsprong op Thibau Nys over de finish. Daarmee stonden er twee Belgen op het podium. De derde plaats was voor Tom Lindner uit Duitsland. Meeussen won in het Zwitserse Bern ook al de eerste manche om de Wereldbeker. Dankzij zijn zege in Tábor gaat hij nog steviger aan de leiding in het algemeen klassement.

Uitslag Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 2: Tábor
flag-nr1 flag-be Witse Meeussen
flag-nr2 flag-be Thibau Nys +4s
flag-nr3 flag-de Tom Lindner +5s


Lars van der Haar blij met podiumplek

Lars van der Haar bevestigde met een derde plaats in de Wereldbeker-cross in Tábor zaterdag zijn vorm van de afgelopen weken. “Ik ben heel erg blij met een podiumplek vandaag. Het is een parcours dat me heel goed ligt en als ik misschien iets eerder was weggereden uit de andere groep dan had er meer ingezeten, maar het was moeilijk om het verschil te maken”, zegt de Nederlander na afloop in het flashinterview.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.