Witse Meeussen verlaat Pauwels Sauzen-Bingoal en trekt naar opleidingsploeg Alpecin-Deceuninck
foto: Cor Vos
zondag 26 februari 2023 om 13:04

Witse Meeussen verlaat Pauwels Sauzen-Bingoal en trekt naar opleidingsploeg Alpecin-Deceuninck

Belgisch beloftenkampioen veldrijden Witse Meeussen versterkt het opleidingsteam van Alpecin-Deceuninck. Meeussen verlaat dus Pauwels Sauzen-Bingoal. Volgende winter zal de 21-jarige Kempenaar dus deel uitmaken van een van de crossteams van de broers Roodhooft. “Een belangrijke stap voor mij”, zegt Meeussen in een persbericht van de ploeg.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Meeussen kende een succesvolle juniorenperiode, bekroond met medailles op zowel BK als WK. Door knieproblemen duurde het even voor hij ook in de beloftencategorie excelleerde, maar dit jaar vond de Antwerpenaar opnieuw aansluiting met de wereldtop. Meeussen is vandaag regerend Belgisch kampioen en pakte in Hoogerheide ook brons op het WK.

“Ik had het gevoel toe te zijn aan iets nieuws”, zegt Meeussen. “Dan is een transfer naar het team van de broers Roodhooft een stap voorwaarts. Zowel wat begeleiding als wat het wegprogramma betreft, kan ik hier mijn voordeel halen.”

Meeussen hecht belang aan dat zomerprogramma, maar blijft in eerste instantie vol op het veldrijden mikken. “Ik heb het voorbije seizoen stappen gezet en heb eindelijk opnieuw het gevoel dat ik er bijhoor. Bovendien haalde ik ook een constant niveau. Toch ben ik overtuigd dat ik ook in het veldrijden nog progressie kan maken.” Meeussen maakt de overstap op 1 maart en tekende een profcontract tot eind februari 2025.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.