Witse Meeussen zet kers op de taart in Hoogerheide

zondag 27 januari 2019 om 11:03
Witse Meeussen zet kers op de taart in Hoogerheide

foto: PhotoPress.be

Witse Meeussen heeft de Wereldbeker bij de junioren op zijn naam geschreven. De 17-jarige crosser wist in Hoogerheide de kers op de taart te zetten door de slotmanche te winnen. Meeussen’s landgenoot Thibau Nys moest opgeven na een val.

De beste start in Hoogerheide was voor een Spanjaard. Nationaal kampioen Carlos Canal Blanco reed een tijdje op kop, maar werd na één ronde overvleugeld door Europees kampioen Pim Ronhaar. De Nederlander reed enkele seconden weg van de tegenstand, maar kreeg naar verloop van tijd het gezelschap van Meeussen.

De wereldbekerleider was niet van plan om zich in te houden, en nam over op de trappen. Hij wist al snel weg te rijden van Ronhaar, en begon met een mooie bonus aan de slotronde. Zijn leidende positie kwam vervolgens niet meer in gevaar, waardoor hij een dubbelslag sloeg.

Canal Blanco bekroonde een knappe cross met plaats twee, terwijl Lennart Belmans derde werd. Nys – die tweede stond in de Wereldbeker – kende een minder gelukkige cross. De zoon van viel namelijk in een afdaling, vlak voor de trappen. Hij moest uiteindelijk opgeven. Het is nog niet bekend hoe erg de schade is.

Indrukwekkende regelmaat 
Meeusen won niet alleen de laatste Wereldbeker in Hoogerheide: hij pakte ook het eindklassement. Dit dankt hij aan een indrukwekkende regelmaat. Zo won hij eerder al in Tabor en Bern, en eindigde hij op het podium in Koksijde, Namen en Pontchâteau. Alleen in Heusden-Zolder (7e) reed hij een mindere cross.

Uitslag Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 7 junioren: flag-nl Hoogerheide
flag-nr1 flag-be Witse Meeussen in 41m46s
flag-nr2 flag-es Carlos Canal Blanco op 9s
flag-nr3 flag-be Lennart Belmans op 21s
4. flag-be Ryan Cortjens op 31s
5. flag-de Tom Lindner op 39s
6. flag-us Alex Morton op 42s
7. flag-nl Pim Ronhaar op 1m00s
8. flag-cz Jan Zatloukal z.t.
9. flag-fr Antoine Huby op 1m12s
10. flag-de Marco Brenner op 1m17s

Eindklassement 
flag-nr1 flag-be Witse Meeussen – 353 punten
flag-nr2 flag-be Thibau Nys – 205 punten
flag-nr3 flag-nl Luke Verburg – 203 punten

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.