WK 2013: Tony Martin verlengt wereldtitel tijdrijden
woensdag 25 september 2013 om 16:17

WK 2013: Tony Martin verlengt wereldtitel tijdrijden

Tony Martin

foto: Sirotti

Tony Martin is voor de derde keer op rij wereldkampioen tijdrijden geworden. De Duitser bleef de concurrentie ruim voor. De strijd voor zilver was wel spannend tussen Bradley Wiggins en Fabian Cancellara. De Brit werd uiteindelijk nipt tweede voor de Zwitser.

Fabian Cancellara

Na het eerste tussenpunt was het Fabian Cancellara die de snelste tijd noteerde, maar het verschil met Tony Martin was maar erg klein, minder dan een seconde. De rest volgde hier al op meer dan tien seconden.

Nadat het bergje in het begin van de rit gepasseerd was, ging de Duitser zijn concurrent echter voorbij in de tussentijden, terwijl het verschil met de rest groter werd. Bij punt twee was hij dan ook de snelste met dertien seconden voorsprong op de Zwitser. Vasil Kiryienka was daar de verrassende derde, voor Bradley Wiggins en Taylor Phinney.

Bradley Wiggins

Bij punt drie liep Martin alleen maar verder uit op Cancellara en reed 28 seconden weg. Wiggins kwam op zijn beurt opzetten en kwam hier op de derde plaats, dichtbij zijn Zwitserse tegenstander. Kiryienka plaatste zich hier als vierde, voor Phinney.

Aan de meet had Martin zijn verschil met de concurrentie alleen maar uitgebreid. Het werd wel een ontzettend spannende strijd tussen Wiggins en Cancellara. De Brit reed een goed slotstuk en pakte aan de meet twee seconden voorsprong op de Zwitser.

De Nederlanders speelden geen rol tijdens dit kampioenschap. Zowel Niki Terpstra als Lieuwe Westra eindigden buiten de top twintig.

podium itt2013

Wereldkampioenschap tijdrijden 2013
Uitslag, Florence (57.9 km):

1. flag-de Tony Martin in 1u05m36
2. flag-gb Bradley Wiggins op 46s
3. flag-ch Fabian Cancellara op 48s
4. flag-by Vasil Kiryienka op 1m26s
5. flag-us Taylor Phinney op 2m08s
6. flag-dk Rasmus Quaade op 2m36s
7. flag-it Marco Pinotti op 2m41s
8. flag-it Adrian Malori op 2m51s
9. flag-se Gustav Erik Larsson op 2m58s
10. flag-by Kanstantsin Siutsou op 2m59s

25. flag-nl Niki Terpstra op 4m00s
27. flag-nl Lieuwe Westra op 4m06s

Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.