WK 2014: Lisa Brennauer snelste vrouw op de tijdritfiets

dinsdag 23 september 2014 om 16:48

foto: Sirotti

Lisa Brennauer heeft het WK tijdrijden voor vrouwen gewonnen. Tweede eindigde Anna Solovey uit Oekraïne, voor de Amerikaanse Evelyn Stevens. Titelverdedigster Ellen van Dijk had het lastig en eindigde bovendien in de stromende regen, waardoor er niet meer dan een zevende plaats in zat.

De Tsjechische schaatsster Martina Sablikova was de eerste die een richttijd neerzette, met 40:14 kwam ze als eerste onder de 41 minuten. Dat lukte even later ook de Amerikaanse Alison Powers, die nog maar 2 seconden boven de 40 minuten eindigde. Chantal Blaak kwam niet veel later over de meet, maar was niet sneller dan de twee.

Het begon vervolgens lichtjes te regenen in Galicië, maar dat belette Mieke Kröger niet om onder de tijd van Powers te duiken. Met 39:26 was de pas 21-jarige Duitse de eerste onder de 40 minuten. Daarna deden meer vrouwen dat, maar het duurde lang voordat Kröger van de hot seat werd gereden.

Ellen van Dijk

Het was de Oekraïense Anna Solovey die op de tussenpunten alle snelheidsrecords verbrak. De vier vrouwen die na haar startten, hadden het lastig om dit tempo te evenaren. Ellen van Dijk verloor langzaamaan steeds meer seconden, terwijl Lisa Brennauer het verschil binnen een handvol seconden probeerde te houden.

Solovey verslapte echter amper en eindigde nog bijna onder de 39 minuten. Evelyn Stevens beet haar tanden stuk op die tijd. Dat gold niet voor Lisa Brennauer: de Duitse reed een fenomenaal laatste stuk en pakte daarmee het goud. Villumsen en Van Dijk konden daar in de stromende regen weinig aan doen.

Brennauer Stevens Solovey

WK Tijdrijden Elite Vrouwen 2014
Ponferrada (29,5 km)

1. flag-de Lisa Brennauer in 38m48s (45,62 km/u)
2. flag-ua Anna Solovey op 19s
3. flag-us Evelyn Stevens op 22s
4. flag-de Mieke Kröger op 39s
5. flag-be Ann-Sofie Duyck op 46s
6. flag-ca Karol-Ann Canuel op 52s
7. flag-nl Ellen van Dijk op 1m12s
8. flag-us Alison Powers op 1m15s
9. flag-nz Linda Melanie Villumsen op 1m15s
10. flag-de Trixi Worrack op 1m23s
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.