WK 2015: Britse ploeg rond Cavendish en Thomas
Foto: Sirotti
vrijdag 11 september 2015 om 14:03

WK 2015: Britse ploeg rond Cavendish en Thomas

De Britse wielerbond heeft bekend gemaakt met welke negen renners het eind deze maand aan zal treden tijdens het WK in Richmond. De selectie is samengesteld rond Geraint Thomas en oud-wereldkampioen Mark Cavendish. Zoals eerder aangekondigd ontbreekt Chris Froome.

Hoewel Thomas het parcours in Richmond aan zou moeten kunnen, heeft de Welshman al aangegeven waarschijnlijk in een ondersteunende rol aan de start te staan. Vorig jaar reed hij de wedstrijd niet uit.

In vergelijking met het WK in Ponferrada ontbreken naast Froome, Peter Kennaugh, David Millar en de gebroeders Yates. Cavendish, Andy Fenn, Ian Stannard, Scott Thwaites en Alex Dowsett komen daarvoor in de plaats. Dowsett is namens de Britten ook actief tijdens de tijdrit.

Selectie Groot-Brittannië voor WK in Richmond
flag-gb Mark Cavendish (Etixx-Quick Step)
flag-gb Stephen Cummings (MTN-Qhubeka)
flag-gb Alex Dowsett (Movistar)
flag-gb Andy Fenn (Sky)
flag-gb Luke Rowe (Sky)
flag-gb Ian Stannard (Sky)
flag-gb Ben Swift (Sky)
flag-gb Geraint Thomas (Sky)
flag-gb Scott Thwaites (Bora-Argon 18)

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
11 september 2015 14:06
Thomas zie ik als kanshebber, zou een hele mooie een waardige wereldkampioen zijn.
11 september 2015 14:10
Van wat ik gehoord heb, lijkt het me niet heel waarschijnlijk dat Cav dit parcours kan overleven. Vreemd dat daar dan ook omheen gebouwd wordt, ondanks de naam.
11 september 2015 14:14
Eens met Colbrelli. Bij Thomas vraag ik me af of het niet net teveel van het goede is. Na een prachtig voorjaar, een zware tour en de Vuelta. Ik zie een goede Swift op dit parcours wel als een gevaarlijke goede outsider.
11 september 2015 14:24
Wat ik me afvraag: Waarom is Groot-Brittannië niet opgedeeld in de landen (Schotland, Engeland, Noord-Ieland, Wales) net zoals bij het voetbal? Ik weet dat het met meerdere sporten is vereenvoudigd tot één team: Groot-Brittannië. Maar het is toch vrij apart, want het is niet één land.

Verder is dit gewoon een degelijke selectie, met sterke renners zoals Stannard, Cummings en Thomas.
11 september 2015 14:32
@BartKT, het is wel één land. Hoe dit politiek precies in elkaar zit weet ik ook niet.
Wat dat betreft zou ik het wel leuk vinden als Baskenland een apart selectie zou hebben.
11 september 2015 14:50
Cavendish uit ToB door valpartij. Hopelijk brengt dit zijn WK niet in gevaar
11 september 2015 14:50
Cavendish net uit de ronde van Groot Brittannie gestapt. Omdat het niet meer ging of omdat hij zijn WK delname veilig wil stellen. Dat wordt nog even afwachten dus.
11 september 2015 14:59
@BartKT
Het is niet één land maar een verenigd koninkrijk. Dit houdt in dat ze onder een gezamelijke vlag kunnen uitkomen bij sportevenementen, maar wel individuele landen zijn.
11 september 2015 15:03
Groot brittanie is wel één land volgens alle politieke zaken.

Alleen op enkele zaken (zoals voetbal) willen ze graag nog gescheiden blijven.
11 september 2015 15:40
Het Verenigd Koninkrijk is gewoon één land, waarbinnen de afzonderlijke 'staten' veel macht hebben. Als je een aparte selectie voor Schotland en Wales maakt, willen straks het Baskenland, Vlaanderen, Zuid-Tirol, Friesland, Bretagne en Corsica ook hun eigen selectie. Dat moet je niet willen, laten we het lekker bij landenteams houden.
11 september 2015 15:40
@Kwouter
volgens veel politieke zaken, maar zeker niet alle. De verschillende landen hebben eigen parlementen, Schotland en Noord-Ierland een eigen munteenheid en in Schotland hebben ze een eigen recht en een eigen staatskerk.
11 september 2015 15:51
De nationale kampioen Kennaugh en de man in vorm Adam Yates thuislaten. Merkwaardige selectie.
11 september 2015 16:01
Stannard zie ik ook wel ver komen!
11 september 2015 16:18
Zou Adam Yates zelf niet willen? Verbazingwekkend dat hij (en in mindere mate z'n broer) niet geselecteerd is en Thwaites en Fenn wel.
11 september 2015 18:16
Cavendish heeft echt wel kans op de regenboogtrui! @Colbrelli, ben je vergeten hoe goed hij reed in de voorjaarskoersen?
11 september 2015 19:02
Bij de commonwealth games rijden ze trouwens wel voor hun eigen landsdeel, Cavendish rijdt dan bijvoorbeeld voor het eiland Man, en je hebt naast de grotere bekende delen ook nog eilanden als Jersey en Guernsey. Maar het Verenigd Koninkrijk is gewoon een land en dat er bij sommige sporten zoals hockey en voetbal een uitzondering wordt gemaakt doet er verder niet toe. Bij de Olympische spelen mag er ook alleen maar een Verenigd Koninkrijk team zijn, en dat is een reden dat ze bij voetbal nooit aan de Olympische spelen meedoen en met hockey een verenigd team wordt gemaakt.
11 september 2015 21:31
Een wel heel vreemde selectie zonder de broertjes Yates en Peter Kennaugh, de renners in vorm op dit moment. Van de renners, die wel rijden, hoef je niet veel te verwachten. Ben Swift heel misschien, maar die is al maanden op de sukkel. Voor Geraint Thomas is dit zijn laatste koers, hij trouwt de week na de WK, die heeft dus wel andere dingen aan zijn hoofd. En Cavendish heeft het de afgelopen maanden toch ook niet meer laten zien.......

Om te reageren moet je ingelogd zijn.