WK 2017: Bennett haakt af bij Nieuw-Zeeland, Slovenië selecteert Roglič
foto: Sirotti
woensdag 13 september 2017 om 09:22

WK 2017: Bennett haakt af bij Nieuw-Zeeland, Slovenië selecteert Roglič

George Bennett neemt toch niet deel aan het WK in Noorwegen, dat komend weekend begint met de ploegentijdrit voor merkenteams. De 27-jarige Nieuw-Zeelander heeft zich ziek afgemeld bij de bondscoach, vertelt hij aan Cyclingnews. LottoNL-Jumbo-ploeggenoot Primož Roglič is op zijn beurt dan weer geselecteerd door de Sloveense keuzeheer.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“De laatste weken zijn een echte strijd geweest met het virus die ervoor zorgde dat ik de Tour de France moest verlaten”, legt Bennett uit, die alleen voor de individuele tijdrit was geselecteerd. “Daarnaast was het ook niet de beste optie om mezelf binnenstebuiten te keren tijdens de Vuelta a España. Ik raakte maar niet beter en met het oog op mijn grote doelen voor komend seizoen, wilde de ploegleiding dat ik ermee stopte. Ik ben dus niet in de conditie die nodig is om een rol te spelen op het WK en daarom is het het beste om mezelf terug te trekken.”

Roglič is een van de outsiders voor goud op de tijdrit – foto: Sirotti

Roglič is dus wel actief op het WK. Voor de Sloveen staat er een druk programma voor de boeg. Aankomende zondag start hij met LottoNL-Jumbo in de ploegentijdrit, woensdag volgt de individuele tijdrit en die zondag erop rijdt de 27-jarige ex-schansspringer de wegrit. Slovenië start tijdens het laatste evenement met zes renners en brengt geen misselijke ploeg op de been.

Selectie flag-si voor het flag-wc WK 2017 in flag-no Bergen
flag-si Luka Mezgec
flag-si Matej Mohorič
flag-si Luka Pibernik
flag-si Jan Polanc
flag-si Primož Roglič (ook ITT)
flag-si Jan Tratnik (ook ITT)

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
13 september 2017 09:31
Bennett had nooit de vuelta moeten rijden, dat zag volgens mij iedereen behalve de LJ leiding
Slovenië brengt een leuk team maar verwacht niet dat een van deze mannen dicht bij het podium gaat komen in de wegrit
Roglic kan in de tijdrit natuurlijk wel top 5 rijden mits in vorm
13 september 2017 09:31
Toch bijzonder dat Slovenië een sterkere ploeg kan afvaardigen dan bijvoorbeeld de VS en Spanje
13 september 2017 09:32
Met zo'n selectie kunnen de Slovenen alle kanten op, lang meespelen of op 100 km van de meet al allemaal uit koers zijn...
13 september 2017 10:24
Vreemd seizoen op deze manier voor Bennett. Mooi en veelbelovend begin van het seizoen, met als hoogtepunt natuurlijk ToC. Daarna alleen nog maar ziek zwak en misselijk geweest lijkt het. Moeilijk in te schatten wat de invloed van zo'n virus is voor volgend jaar. Maar het lijkt me verstandig dat ie zich nu alvast op volgend seizoen gaat richten. Als hij de lijn van begin dit jaar kan doortrekken dan zitten er een paar hele mooie resultaten nog in het vat. Wel benieuwd welke koersen hij volgend jaar mag rijden als kopman en of hij nog ergens echt zal moeten knechten. Zie hem graag nog een keer als meesterknecht van Steven in de Giro.
13 september 2017 10:32
Heeft Bennett te weinig rust genomen na zijn Pfeiffer en is hij daardoor nog altijd vatbaarder voor virussen? Of staat het uitvallen in de Tour e.d. los van zijn Pfeiffer?
13 september 2017 10:56
"Geen misselijke ploeg", no kidding. De dag is niet meer veraf dat WF het over een "vette ploeg" heeft.
13 september 2017 11:31
@mathieu moller
Het zal waarschijnlijk wel een van de redenen zijn dat dit virus hem zo lang dwars blijft zitten. Pfeiffer in combinatie met topsport maakt je zeer vatbaar voor virusjes, dat zag je eerder al bij bv. Mollema.
13 september 2017 12:55
Mohoric een leuke outsider voor de wegrit en Roglic natuurlijk voor de tijdrit.
13 september 2017 13:07
Bennett naar de vuelta is idd 'ene misscher van den bovensten plaenck' geweest, op zijn DeRuyter's dan.
13 september 2017 13:59
Mezgec lijkt me eerder de outsider dan Mohoric in deze wegrit. Als de bondscoach er verstand van heeft in ieder geval. ;)
13 september 2017 14:29
totaal mismanagement om Bennett überhaupt in de Vuelta te laten starten
13 september 2017 21:59
Slovenië is zeker niet het slechtste team. Het heeft een paar leuke outsiders.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.