BMC na laatste ploegentijdrit: “Ons plan perfect uitgevoerd, anderen waren gewoon sterker”
foto: Sirotti
maandag 24 september 2018 om 08:44

BMC na laatste ploegentijdrit: “Ons plan perfect uitgevoerd, anderen waren gewoon sterker”

Voormalig wereldkampioen ploegentijdrit BMC kwam zondag niet verder dan een derde plaats. Bij de ploeg heerst natuurlijk teleurstelling, maar ook berusting. “We hebben ons plan perfect uitgevoerd, maar anderen waren gewoon sterker”, is de eerlijke reactie van ploegleider Jackson Stewart.

“Quick-Step Floors was gewoon sterker vanaf bovenop de berg tot aan de finish. We weten nog niet hoe, maar het is duidelijk dat ze sneller gingen dan wij. We hebben alles gedaan wat we konden doen en ik denk dat we dit goed gedaan hebben”, klinkt de conclusie van Stewart. “Natuurlijk is iedereen teleurgesteld met het resultaat, maar als we terugkijken kunnen we zeggen dat we elke editie van een WK ploegentijdrit óf hebben gewonnen óf op het podium hebben gestaan.”

“Dit is niet de manier waarop we wilden dat het zou eindigen, maar het was nog steeds een goede tijdrit”, doelt de Amerikaan op het stoppen van de ploeg BMC.

Ook grote motor Rohan Dennis is teleurgesteld over het brons. “De tijd die we hebben gerealiseerd is sneller dan we van tevoren hadden verwacht. Het was iets van 50 á 54 kilometer per uur gemiddeld. Het was een goede tijdrit, maar we zijn gewoon verslagen door een betere ploeg”, sluit de Australiër zich aan bij de woorden van zijn ploegleider.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
24 september 2018 09:11
Quote:
We weten nog niet hoe, maar het is duidelijk dat ze sneller gingen dan wij.

Ik hoop dat ze snel achter het hoe zullen komen.
    24 september 2018 09:31
    Haha die opmerking van BMC is te lezen als een verdachtmaking. Hopelijk bedoelden ze dat niet zo ;)
24 september 2018 09:22
Als je wint sta je schijnbaar niet op het podium. ;)
" kunnen we zeggen dat we elke editie van een WK ploegentijdrit óf hebben gewonnen óf op het podium hebben gestaan.”

Om te reageren moet je ingelogd zijn.