WK 2018: Landa vervangen door Fraile in Spaanse selectie
foto: Sirotti
woensdag 19 september 2018 om 18:20

WK 2018: Landa vervangen door Fraile in Spaanse selectie

Mikel Landa zal niet meedoen aan het WK Wielrennen in Innsbruck. Dat is bekend geworden na de Giro della Toscana, die vandaag werd verreden en waar hij aan de start verscheen. De Spanjaard is nog niet genoeg hersteld van zijn val in de Clásica San Sebastián en wordt vervangen door Omar Fraile.

Landa stond vandaag aan het vertrek van de Giro della Toscana en gaf na afloop aan bij bondscoach Javier Mínguez dat hij nog altijd niet het goede gevoel heeft op de fiets. Gisteren bij de bekendmaking van de selectie zou de Italiaanse eendagswedstrijd al als test gelden.

Zijn vervanger, de 28-jarige Fraile, deed deze zomer van zich gelden in de veertiende Touretappe met aankomst in Mende. De Astana-renner overvleugelde er in de laatste twee kilometer de eenzame vluchter Jasper Stuyven en bleef in de slotkilometer vervolgens Julian Alaphilippe en Stuyven voor.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
19 september 2018 18:53
Mooi voor Fraile. Buiten de Nederlandse renners gerekend toch wel één van mijn favoriete coureurs.
19 september 2018 18:53
Hebben Valverde en Mas geluk mee. Fraile heeft voor mij de afgelopen Vuelta toch echt wel laten zien één van de betere knechten van het peloton te zijn.
19 september 2018 19:16
Keurig van Landa om zijn plaats af te staan omdat je van jezelf weet dat je
niets kunt presteren op het WK.
19 september 2018 21:07
Met dank aan Ben King..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.