WK 2018: Thuisland Oostenrijk stuurt sterke selectie

WK 2018: Thuisland Oostenrijk stuurt sterke selectie

foto: Sirotti

dinsdag 18 september 2018 om 20:04

Thuisland Oostenrijk zal in Innsbruck aantreden met een sterk zestal. BORA-hansgrohe levert met Patrick Konrad, Felix Großschartner, Gregor Mühlberger en Lukas Pöstlberger vier renners af.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

De 26-jarige Konrad lijkt de beste papieren te hebben. De klimmer wist dit seizoen al top 10-plaatsen te versieren in de Waalse Pijl en de Canadese klassiekers Quebec en Montréal. Hij eindigde dit seizoen ook als zevende in de Giro d’Italia.

Naast Großschartner, Mühlberger en Pöstlberger zijn ook Georg Preidler en Michael Gogl van de partij. Stefan Denifl en Riccardo Zoidl vallen dan weer buiten de boot. Vooral die laatste is bezig aan een uitstekend seizoen, met eindzeges in Le Tour de Savoie Mont Blanc en de Czech Cycling Tour.

Preidler en Matthias Brändle mogen de Oostenrijkse eer verdedigen in de individuele tijdrit.

Selectie flag-at Oostenrijk voor WK in flag-at Innsbruck

Wegrit
Michael Gogl
Felix Großschartner
Patrick Konrad
Gregor Mühlberger
Lukas Pöstlberger
Georg Preidler

Tijdrit
Matthias Brändle
Georg Preidler

Dit artikel delen:

9 Reacties

Wielerromanticus 18 september 2018 om 20:11

Dit is inderdaad een enorme sterke selectie. Pöstlberger, Gogl en Mühlberger en Grosschartner kunnen alleen iets betekenen door in de vroege vlucht mee te gaan. Konrad en Preidler wellicht voor een vroege aanval in de finale. Allen zijn kansloos voor de wereldtitel en de kans is vrij groot dat niemand top 20 rijdt. Wat een sterke selectie!

leegloper 18 september 2018 om 20:14

En ik maar denken dat Konrad een Duitser is. Komt vast door die discussie over welke mogelijke helpers van Dumoulin goed bij Sunweb zouden passen.

Romāns Vainšteins 18 september 2018 om 20:31

Team waarvan met geen wonderen zal verwachten maar met goede, complete en bovenal gemotiveerde renners. Kunnen alleen maar meevallen en ik verwacht ze sowieso in de anticipatie maar ook wel dat er eentje de diepe finale haalt.

west 18 september 2018 om 22:56

Met zn zessen in de vroege vlucht?

BenderBeach 18 september 2018 om 23:54

Sterk misschien in de breedte maar geen enkele renner die ik zie meedoen tot het einde.

brianbentert 19 september 2018 om 00:02

Ik had toch eerder voor Denifl of Zoidl gekozen ipv Gogl. Verwacht dat het parcour toch net iets te zwaar voor hem is.
Voor de rest goede selectie. Ondanks dat ze allemaal vrij jong zijn hebben ze zich stuk voor stuk al getoond in grote wedstrijden.
Preidler is niet de beste klimmer van dit stel maar altijd handig om er bij te hebben met zijn vermogen om lang hard te rijden en in de aanval mee te sturen.

Chaba 19 september 2018 om 09:01

Leuk team dat zich zeker zal willen laten zien zonder uitgesproken kopman die echt mee gaat doen voor de knikkers.

DirkDeWolf 19 september 2018 om 10:51

De sterkste Oostenrijkse selectie is de selectie van hellingen in het parcours

tvm 19 september 2018 om 13:30

Haha +1 voor je grap en je nickname.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.