WK 2019: Alejandro Valverde optimistisch over titelprolongatie
foto: Cor Vos
zaterdag 28 september 2019 om 19:42

WK 2019: Alejandro Valverde optimistisch over titelprolongatie

Alejandro Valverde is optimistisch over zijn eigen kansen op het wereldkampioenschap zondag. “Ik voel me heel goed, beter dan na de Vuelta vorig jaar”, laat de Spanjaard weten aan CyclingWeekly. “We gaan zien hoe het gaat, maar ik kijk er vooral heel erg naar uit.”

 “Maar omdat het vorig jaar heel goed ging, betekent dat niet dat het dit jaar weer zo goed zal gaan”, gaat hij verder. “Dat realiseren we ook.  Vorig jaar kwamen we een week voor het WK al met de ploeg samen, dat hebben we dit jaar ook weer geprobeerd om te doen.  Het Spaanse team is in heel goede vorm.”

In tegenstelling tot vorig jaar treft Valverde in Yorkshire een minder zwaar parcours aan. Toch onderschat El Imbatido het parcours niet: “De wedstrijd zal sowieso losbarsten en de regen zal er daarnaast voor zorgen dat het zwaarder wordt. Alhoewel het parcours misschien iets minder zwaar is dan vorig jaar, mag er zeker niet onderschat worden dat er 287 kilometer en 400 hoogtemeters afgelegd moeten worden door de regen.”

“Er gaat dus sowieso met een kleine groep gefinisht worden”, concludeert hij. “Aan de aankomt ligt er nog een kleine helling, die mij zeker ligt. Maar ik blijf realistisch, het zal heel lastig worden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.