WK 2019: België ziet favoriet Gilbert en Evenepoel opgeven

zondag 29 september 2019 om 14:42
WK 2019: België ziet favoriet Gilbert en Evenepoel opgeven

foto: Cor Vos

Philippe Gilbert zal geen tweede regenboogtrui veroveren. De ervaren Waal begon als een van de topfavorieten aan het WK in Yorkshire, maar Gilbert kwam net voor het opdraaien van de eerste lokale ronde ten val. De 37-jarige renner probeerde samen met Remco Evenepoel nog terug te keren, maar zag al snel het heilloze van zijn missie in.

Gilbert begon met ambities aan de mondiale titelstrijd in Yorkshire, na een perfecte voorbereiding. Zo won de renner van (nu nog) Deceuninck-Quick-Step twee etappes in de voorbije Vuelta a España, respectievelijk in Bilbao en Guadalajara. Gilbert hoopte vandaag een tweede wereldtitel te veroveren, zeven jaar na zijn eerste zege in Valkenburg.

De mede-kopman van de Belgische selectie kwam echter ten val op meer dan honderd kilometer van de streep, net na het opdraaien van Parliament Street. Gilbert werd opgewacht door zijn jongere landgenoot Evenepoel, maar beide renners slaagden er niet meer in om terug te keren, ook al omdat de Fransen een strak tempo reden op kop van het peloton.

Gilbert probeerde nog in zijn eentje de sprong te maken, maar niet veel later gaf hij geëmotioneerd op. Ook Evenepoel gaf er niet veel later de brui aan. De 19-jarige renner veroverde woensdag nog zilver op het WK tijdrijden, maar moest vandaag roemloos opgeven in zijn eerste WK bij de profs.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.