WK 2019: Dit is de Nederlandse selectie rondom kopman Mathieu van der Poel

maandag 9 september 2019 om 15:47
WK 2019: Dit is de Nederlandse selectie rondom kopman Mathieu van der Poel

foto: Cor Vos (archief)

Bondscoach Koos Moerenhout heeft de selectie rondom kopman Mathieu van der Poel bekendgemaakt voor het WK wielrennen in Yorkshire. Onder meer Niki Terpstra en Bauke Mollema zijn erbij, evenals Mike Teunissen. Jos van Emden en Dylan van Baarle rijden de tijdrit én de wegrit.


Na zijn imponerende voorjaar, die afgesloten werd met de overwinning in de Amstel Gold Race, werd snel duidelijk dat Mathieu van der Poel de Nederlandse ploeg aanvoert op het lastige parcours in Yorkshire. De kopman van Corendon-Circus verloor zijn Nederlandse titel, omdat hij door een druk mountainbikeprogramma (hij werd tweede in de Wereldbeker achter Nino Schurter, red.) andere prioriteiten had tijdens het NK. Onlangs hervatte Van der Poel zijn najaar op de weg met een zege in de Arctic Race of Norway. Momenteel bereidt hij zich in de Tour of Britain, die ook Yorkshire aandoet, voor op het WK.

Met Niki Terpstra, Dylan van Baarle en Sebastian Langeveld zijn drie klassiekerrenners opgenomen in de selectie. Bauke Mollema en Pieter Weening zijn de klimmers van dienst. Mike Teunissen, die na zijn ritzege in de Tour de France twee dagen de gele trui droeg, kan uitgespeeld worden als schaduwkopman. Jos van Emden is als hardrijder een belangrijke helper.

Selectie Nederland voor het WK op de weg 2019 – Mannen
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-nl Niki Terpstra
flag-nl Bauke Mollema
flag-nl Dylan van Baarle
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Sebastian Langeveld
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Pieter Weening

Selectie Nederland voor het WK tijdrijden 2019 – Mannen
flag-nl Dylan van Baarle
flag-nl Jos van Emden


WK 2019: Alle Nederlandse selecties

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.