WK 2019: Duitsland met Ackermann in wegrit, Martin rijdt alleen tijdrit

maandag 16 september 2019 om 16:47
WK 2019: Duitsland met Ackermann in wegrit, Martin rijdt alleen tijdrit

Ackermann tijdens de Giro 2019 - foto: Cor Vos (archief)

In de Duitse WK-selectie is plek ingeruimd voor sprinter Pascal Ackermann. De veelwinnaar van BORA-hansgrohe is een van de speerpunten binnen de achtkoppige selectie. Met Nikias Arndt, Nils Politt en John Degenkolb staan nog erkende hardrijders met een goede sprint aan de start. Tony Martin doet alleen mee aan het WK-tijdrijden.

Pascal Ackermann heeft dit seizoen al elf overwinningen geboekt, waaronder twee in de Giro d’Italia. Onlangs werd hij tweede in de Brussels Cycling Classic en won hij de GP de Fourmies. Eerder gaf John Degenkolb al aan dat hij niet verdient om als kopman van de Duitse ploeg te starten, na zijn ietwat tegenvallende Vuelta a España. De steun voor de sprinters is groot, met onder meer Vuelta-ritwinnaar Arndt, Politt, Marcus Burghardt, Simon Geschke en Jasha Sütterlin. Jonas Koch maakt het achttal bij de mannen compleet.

Op de tijdrit is plek ingeruimd voor Tony Martin. De ervaren tijdrijder van Jumbo-Visma kwam laat in de Vuelta a España hard ten val op zijn gezicht, waarna hij op moest geven. De eerste berichten waren vervolgens goed, waardoor hij toch is opgenomen in de selectie. Politt is de andere starter. Op de Mixed Team Relay komen Martin en Politt ook uit, samen met Sütterlin vormen zij de mannenploeg. Lisa Brennauer, Lisa Klein en Mieke Kröger zijn de vrouwen in die selectie.

De vrouwenploeg voor de wegrit bestaat, naast Brennauer en Klein, ook uit Katrin Hammes, Franziska Koch, Clara Koppenburg en Liane Lippert.

Selectie Duitsland voor de WK-wegrit in Yorkshire (29 september)
flag-de Pascal Ackermann
flag-de Nikias Arndt
flag-de Marcus Burghardt
flag-de John Degenkolb
flag-de Simon Geschke
flag-de Jonas Koch
flag-de Nils Politt
flag-de Jasha Sütterlin

Tijdrit
flag-de Tony Martin
flag-de Nils Politt


WK 2019: Deelnemerslijst wegwedstrijd bij de mannen

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.