WK 2019: Egan Bernal toch in Colombiaanse selectie
foto: Cor Vos
maandag 16 september 2019 om 08:42

WK 2019: Egan Bernal toch in Colombiaanse selectie

Tourwinnaar Egan Bernal maakt toch deel uit van de Colombiaanse WK-selectie. Aanvankelijk had de 22-jarige klassementsrenner twijfels bij zijn deelname, maar inmiddels is bekend dat hij tussen de acht definitieve namen staat die de bondscoach op papier zette.

In eerste instantie maakte de Colombiaanse wielerbond al bekend dat Bernal een van de renners zou worden die eind deze maand om de wereldtitel op de weg strijden tijdens het WK wielrennen in het Britse Yorkshire. Toch was even later onduidelijk of hij daadwerkelijk zou meedoen, want op social media liet hij vervolgens weten dat hij er nog helemaal niet zeker van was om naar het WK te gaan. Als hij het gevoel had niet goed genoeg te zijn, zag hij liever een landgenoot gaan.

Nu blijkt dat Bernal toch onderdeel is van de Colombiaanse WK-selectie, waarin hij onder anderen Nairo Quintana (vierde in de Vuelta a España) en sprinters Fernando Gaviria en Álvaro José Hodeg tegenkomt. Esteban Chaves, Bernals ploegmaat Sebastián Henao, Daniel Felipe Martínez en Juan Sebastián Molano maken de selectie compleet. Sergio Higuita, die afgelopen Vuelta een rit won in Becerril de la Sierra, voert de Colombiaanse selectie bij de beloften aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.