WK 2019: Geraint Thomas in zowel tijdrit als wegwedstrijd

woensdag 18 september 2019 om 19:41
WK 2019: Geraint Thomas in zowel tijdrit als wegwedstrijd

foto: Cor Vos

Geraint Thomas staat toch aan de start van het WK tijdrijden volgende week woensdag. Eerder aarzelde de Tourwinnaar van 2018 nog over zijn deelname omdat hij twijfels had over zijn vorm. Vier dagen later rijdt hij ook de wegwedstrijd.

Vandaag maakte de Britse wielerbond de selecties bekend voor het WK wielrennen, die komende week worden gehouden in Yorkshire. Onlangs aarzelde Thomas nog openlijk over zijn deelname aan de individuele tijdrit, omdat hij alleen wilde meedoen als hij zijn plekje in de nationale selectie zou verdienen op basis van zijn vorm. Nu blijkt dat de Tourwinnaar van 2018 volgende woensdag de Britse eer verdedigt op de tijdrit samen met Alex Dowsett.

Ook staat Thomas aan de start van de wegwedstrijd, die vier dagen later wordt verreden. Behalve de Brit rijden ook Owain Doull, Tao Geoghegan Hart, Ian Stannard, Ben Swift en Adam Yates het WK op de weg. Bondcoach Matt Brammaier had er een zware kluif aan om invulling te geven aan de slechts zes beschikbare plaatsen. Zo maakten ook onder anderen Hugh Carthy, Chris Lawless, Luke Rowe en Simon Yates deel uit van de preselectie, maar zij vielen buiten de boot.

Selectie Groot-Brittannië voor de WK-wegrit in Yorkshire (29 september)
flag-gb Owain Doull
flag-gb Tao Geoghegan Hart
flag-gb Ian Stannard
flag-gb Ben Swift
flag-gb Geraint Thomas
flag-gb Adam Yates

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.