WK 2019: Helft Belgische U23-selectie is profrenner
Jasper Philipsen tijdens het WK in Bergen 2017 - foto: Cor Vos
maandag 9 september 2019 om 12:52

WK 2019: Helft Belgische U23-selectie is profrenner

Drie van de zes Belgische plaatsen voor het wereldkampioenschap voor beloften worden ingevuld door profrenners. Jasper Philipsen benaderde bondscoach Rik Verbrugghe over deelname aan de wegwedstrijd voor beloften en ook Stan Dewulf en Brent Van Moer rijden bij de U23.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen (21) nam onlangs zelf contact op met bondscoach Rik Verbrugghe met de vraag of hij op de startlijst kon worden gezet voor het WK voor beloften. Aan Het Nieuwsblad liet de renner van WorldTour-ploeg UAE Emirates weten lang te hebben getwijfeld, maar dat hij deze week voor zichzelf de knoop had doorgehakt. “Het parcours moet mij wel liggen, alleen de tegenstand ken ik niet. Het is al een tijdje geleden dat ik nog een beloftenkoers reed.”

Met zijn deelname is Philipsen meteen een van de grootste kanshebbers op de wereldtitel, al zal hij de bijbehorende regenboogtrui nooit dragen. Ook twee jaar geleden reed hij het WK voor U23 maar bleef hij met een 99e plaats ver verwijderd van de ereplaatsen. In aanloop naar de wedstrijd rijdt hij nog de WorldTour-wedstrijden in Québec en Montréal. Philipsen kondigde tevens aan dat ook Stan Dewulf en Brent Van Moer (beiden Lotto Soudal) bij de beloften zullen rijden.

Bondscoach Verbrugghe moet zijn voltallige selectie nog bekendmaken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.