WK 2019: Mikkel Bjerg maakt hattrick vol in beloftentijdrit

dinsdag 24 september 2019 om 13:36
WK 2019: Mikkel Bjerg maakt hattrick vol in beloftentijdrit

Mikkel Bjerg - foto: Cor Vos

In Harrogate heeft Mikkel Bjerg zich tot winnaar van de wereldtitel tijdrijden voor beloften gekroond. In een bizarre chronoproef waarin de hevige regenval de hoofdrol voor zich opeiste was de Deense hardrijder met voorsprong de sterkste. De titelverdediger verwees Ian Garrison en Brandon McNulty naar de plaatsen twee en drie. Brent Van Moer, Nils Eekhoff en Daan Hoole eindigden bij de eerste tien.

Tijdrit verandert in waterballet
De regen viel gedurende de tijdrit met bakken uit de hemel. Voor de eerste renners leverde dit nog geen al te grote problemen op, maar naarmate de tijdrit vorderde ondervonden meer en meer renners hinder van de omstandigheden. De vele plassen op het parcours zorgden voor diverse valpartijen. Onder meer Attila Valter en Johan Price-Pejtersen gingen voor het oog van de camera op spectaculaire wijze onderuit.

En daar bleef het niet bij. Daan Hoole, Juri Hollmann, Ilan Van Wilder, Brandon McNulty flirtten onderweg allemaal met een crash, nog meer renners kregen af te rekenen met mechanisch malheur. Het is evident dat de uitslag zonder deze extreme omstandigheden anders was geweest.

Garrison bijna lachende derde
De Amerikaan Ian Garrison was een van de renners die al vroeg mocht vertrekken. Hij begon omstreeks kwart voor twaalf Nederlandse tijd aan zijn tijdrit en na 40 minuten, 46 seconden en 87 honderdsten passeerde hij de streep in Harrogate. Op de hot seat zag hij hoe de kansen van bijna alle andere renners letterlijk in het water vielen. Garrison zag landgenoot McNulty erg dichtbij komen, maar hij moest net iets meer dan een seconde toegeven.

De tussentijden van Bjerg, de voorbije twee jaar al de beste belofte op het WK Tijdrijden, leerden Garrison echter dat hij de Deen behoudens pech niet van een derde titel op rij zou kunnen houden. Bjerg legde het parcours in totaal 26 seconden sneller af dan Garrison.

Mikkel Bjerg – foto: Cor Vos

Namens de Lage Landen was Brent Van Moer de hoogst geklasseerde in de uitslag. De Belg finishte op de vijfde plaats. Nils Eekhoff en Daan Hoole eindigden eveneens in de top tien. Ilan van Wilder klokte na zijn schuiver af als 37ste.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair