WK 2019: Poolse ploeg zonder Michał Kwiatkowski

dinsdag 17 september 2019 om 08:52
WK 2019: Poolse ploeg zonder Michał Kwiatkowski

Michał Kwiatkowski - foto: Cor Vos

De Poolse equipe zal het bij de wereldkampioenschappen wielrennen op de weg zonder Michał Kwiatkowski moeten zien te rooien. De wereldkampioen van Ponferrada voelt zich niet fit genoeg om een rol van betekenis te spelen. Bij de vrouwen is het beoogde speerpunt er wel bij: Katarzyna Niewiadoma geldt als een van de kanshebsters op eremetaal.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

“Ik heb te veel respect voor de trui en de Poolse adelaar om te starten op het WK wielrennen”, schrijft Kwiato in een korte reactie op social media. “Na de Tour zei ik dat mijn lichaam om een pauze vroeg. Een echte pauze. Sindsdien ben ik niet bezig met resultaten na te jagen en dat had ik echt nodig. Ik zal duimen voor de Poolse ploeg op het WK in Yorkshire.”

Michał Gołaś is vanwege de afwezigheid van Kwiatkowski de enige Ineos-renner in de selectie. CCC Team (Kamil Gradek, Łukasz Wiśniowski en Łukasz Owsian) en BORA-hansgrohe (Rafał Majka, Maciej Bodnar en Paweł Poljański) vaardigen allebei drie renners af. Bodnar en Gradek zullen ook de tijdrit rijden.

In de vrouwenploeg wordt met name gerekend op Katarzyna Niewiadoma. De 24-jarige Poolse kan al enkele goede resultaten voorleggen op het WK en ook dit jaar geldt de renster van Canyon-SRAM als de grootste kanshebster op een medaille. Zij wordt bijgestaan door Małgorzata Jasińska, Marta Lach, Agnieszka Skalniak, Anna Plichta, Aurela Nerlo en Katarzyna Wilkos.

Selectie Polen voor de WK-wegrit in Yorkshire (29 september)
flag-pl Maciej Bodnar
flag-pl Michał Gołaś
flag-pl Kamil Gradek
flag-pl Rafał Majka
flag-pl Łukasz Owsian
flag-pl Paweł Poljański
flag-pl Łukasz Wiśniowski

Bekijk de volledige selectie hier.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair