WK 2019: Ecuador gokt op Richard Carapaz, ook Portugal en Letland onthullen selecties

woensdag 18 september 2019 om 14:10
WK 2019: Ecuador gokt op Richard Carapaz, ook Portugal en Letland onthullen selecties

foto: Cor Vos

Portugal, Ecuador en Letland hebben hun teams voor het WK wielrennen aangekondigd. Portugal vertrouwt op Rui Costa, Ecuador op Girowinnaar Richard Carapaz en Letland trekt met Emīls Liepiņš, Krists Neilands en Toms Skujiņš naar Yorkshire.

Portugal
Costa weet hoe het is om wereldkampioen te worden. In 2013 mocht de Portugees in Florence zijn handen in de lucht steken. De 32-jarige Costa krijgt in Yorkshire een parcours voorgeschoteld dat hem zou moeten liggen. Onder meer Ruben Guerreiro, Nelson Oliveira en José Goncalves zullen de oud-wereldkampioen bijstaan over krap twee weken.

Selectie Portugal voor de WK-wegrit in Yorkshire (29 september)
flag-pt Rui Costa
flag-pt Domingo Goncalves
flag-pt José Goncalves
flag-pt Nelson Oliveira
flag-pt Rui Oliveira
flag-pt Ruben Guerreiro


Ecuador
Carapaz is de hoop van Ecuador. Alhoewel de Ecuadoraan door een valpartij niet kon starten in de Ronde van Spanje en door een visumprobleem ook niet in Groot-Brittannië, is Carapaz klaar om een gooi te doen naar de regenboogtrui. Support krijgt de kersverse aanwinst van Team Ineos van de jeugdige Jefferson Cepeda, Jonathan Caicedo en Jhonatan Narváez.

Selectie Ecuador voor de WK-wegrit in Yorkshire (29 september)
flag-ec Richard Carapaz
flag-ec Jonathan Caicedo
flag-ec Jefferson Cepeda
flag-ec Jhonatan Narváez


Letland
Ook Letland maakte bekend welke renners worden afgevaardigd naar het WK in Yorkshire. Emīls Liepiņš, Krists Neilands en Toms Skujiņš vertegenwoordigen de Baltische staat in de wegkoers. Neilands en Skujiņš reden onlangs het Canadese WorldTour-tweeluik, waarin Skujiņš naar de 23e plaats reed in Montréal. Liepiņš rijdt deze week nog in Slowakije in een van zijn laatste koersen voor Wallonie-Bruxelles. Volgend seizoen wordt hij ploeggenoot van Skujiņš bij Trek-Segafredo.

Letland komt niet in actie op de individuele tijdrit en de team relay.

Selectie Letland voor de WK-wegrit in Yorkshire (29 september)
flag-lv Emīls Liepiņš
flag-lv Krists Neilands
flag-lv Toms Skujiņš

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.