WK 2019: Remco Evenepoel bij de eerste vijf namen van Belgische ploeg
foto: Cor Vos
maandag 9 september 2019 om 14:21

WK 2019: Remco Evenepoel bij de eerste vijf namen van Belgische ploeg

Remco Evenepoel debuteert dit jaar op het WK wielrennen op de weg bij de profs. Hij zit bij de eerste vijf namen die bondscoach Rik Verbrugghe bekendgemaakt heeft. Philippe Gilbert, Oliver Naesen, Greg Van Avermaet en Dylan Teuns zijn ook al zeker. Volgende week worden de laatste drie namen bekend.

Evenepoel is de regerend wereldkampioen op de weg en in de tijdrit bij de junioren. Hij stapte vanuit die categorie direct over naar WorldTour-ploeg Deceuninck-Quick-Step, waar hij zijn debuutseizoen imponeerde met overwinningen in de Baloise Belgium Tour (rit- en eindzege), het EK tijdrijden en de Clásica San Sebastián. Door zijn gouden medaille op het EK, was Evenepoel automatisch geplaatst voor het WK in Yorkshire.

De andere bevestigde namen in de mannenploeg zijn Philippe Gilbert (recent ritwinnaar in de Vuelta a España), Oliver Naesen (recent ritwinnaar in de BinckBank Tour), olympisch kampioen Greg Van Avermaet en Dylan Teuns (recent drager rode trui in de Vuelta). Bondscoach Rik Verbrugghe maakt komende week de selectie rond.

Op de tijdrit komen naast Evenepoel ook Victor Campenaerts en Yves Lampaert in actie.

Selectie België voor het WK op de weg 2019 – Mannen
flag-be Remco Evenepoel
flag-be Philippe Gilbert
flag-be Oliver Naesen
flag-be Dylan Teuns
flag-be Greg Van Avermaet
Drie namen nog te bevestigen

Selectie België voor het WK tijdrijden – Mannen
flag-be Victor Campenaerts
flag-be Remco Evenepoel
flag-be Yves Lampaert

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.