WK 2019: Sagan met Slowakije, voorselectie Spanje, Luxemburg rond Jungels, Woods bij Canada
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 12 september 2019 om 09:53

WK 2019: Sagan met Slowakije, voorselectie Spanje, Luxemburg rond Jungels, Woods bij Canada

Met het WK wielrennen in aantocht, druppelen langzaam de selecties binnen voor Yorkshire. Zo heeft Luxemburg een viertal geselecteerd met Bob Jungels als kopman en is de Spaanse bondscoach er nog niet helemaal uit. Hij heeft namelijk zestien namen op een longlist gezet.

flag-sk Slowakije
Peter Sagan zal het in Yorkshire moeten doen met drie landgenoten, maar het verleden heeft uitgewezen dat de drievoudig wereldkampioen daar geen problemen mee heeft. Zijn broer Juraj Sagan is een van zijn helpers. Ook Erik Baška en Ján Andrej Cully rijden de wegrit. Regerend Slowaaks tijdritkampioen Cully mag ook de tijdrit betwisten in Groot-Brittannië.


flag-lu Luxemburg
Naast Bob Jungels, die uiteraard ook de tijdrit zal betwisten, zullen namens Luxemburg Alex Kirsch, Jempy Drucker en Ben Gastauer uitkomen in de wegrit. Tom Wirtgen is aangewezen als reserve. Bij de vrouwen had Luxemburg vijf rensters op mogen stellen, maar zijn dat er slechts drie geworden: Christine Majerus, Anne-Sophie Harsch en Elise Maes.


flag-es Spanje
De Spaanse bondscoach wil nog geen keuze maken. Hij mag negen renners opstellen, omdat Alejandro Valverde als regerend wereldkampioen automatisch startgerechtigd is. In de voorselectie zijn maar liefst zestien renners opgenomen. Movistar is hofleverancier met vijf renners op die lijst. Volgende week wordt de definitieve selectie bekend

Voorselectie Spanje (elite mannen)
Alejandro Valverde, Imanol Erviti, José Joaquín Rojas, Marc Soler, Mikel Landa (Movistar), Ion Izagirre, Gorka Izagirre, Omar Fraile, Luis León Sánchez (Astana), David de la Cruz, Jonathan Castroviejo (Ineos); Mikel Nieve (Mitchelton-Scott), Iván García (Bahrain-Merida), Jesús Herrada (Cofidis), Enric Mas (Deceuninck-Quick Step) en Álex Aranburu (Caja Rural-Seguros RGA)

Selectie Spanje (elite vrouwen)
Mavi Garcia, Sheila Gutierrez, Eider Merino, Alicia Gonzalez, Lourdes Oyarbide (+ tijdrit), Ane Santesteban, Gloria Rodriguez (+tijdrit)


flag-ca Canada
Michael Woods is de vooruitgeschoven pion bij Canada. De klimmer, die vorig jaar nog brons won in Innsbruck, voert een selectie van zes aan. De selectie bestaat verder uit: Antoine Duchesne, Hugo Houle, Guillaume Boivin, Benjamin Perry en James Piccoli. Voor de tijdrit is Houle aangewezen.


flag-at Oostenrijk
De selectie van het thuisland van vorig jaar bestaat uit louter WorldTour-renners. Felix Großscharter, Michael Gogl, Marco Haller, Patrick Konrad, Hermann Pernsteiner en Lukas Pöstlberger verdedigen in Yorkshire de kleuren van Oostenrijk tijdens de wegrit voor elite mannen.


flag-cz Tsjechië
Zdeněk Štybar is de grootste naam in de Tsjechische selectie voor het WK wielrennen. De renner van Deceuninck-Quick-Step krijgt met Petr Vakoč een ploeggenoot mee en ook de ervaren Roman Kreuziger is van de partij. František Sisr, Jan Bárta en Joseph Černý maken de selectie compleet.


flag-gb Groot-Brittannië
De mannenploeg van Team GB is nog niet gepresenteerd, maar de vrouwenploeg wel al. Daar is Lizzie Deignan het uithangbord in eigen land. De renster van Trek-Segafredo werd niet lang geleden moeder, maar keerde succesvol terug om in ‘haar’ Yorkshire te strijden voor de wereldtitel. Zij wordt bijgestaan door Hannah Barnes, Alice Barnes, Lizzy Banks, Nikki Juniper en Anna Hendersen. Op de tijdrit is gekozen voor Alice Barnes en Hayley Simmonds.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.