WK 2019: Titelverdediger Valverde voert Spaanse equipe aan
foto: Cor Vos
dinsdag 17 september 2019 om 18:26

WK 2019: Titelverdediger Valverde voert Spaanse equipe aan

De Spaanse keuzeheer Pascual Momparler heeft Alejandro Valverde tot kopman gebombardeerd van de Spaanse selectie voor het WK wielrennen in het Britse Yorkshire. De 39-jarige titelverdediger kan rekenen op renners als Iván García, Marc Soler en trouwe knecht Imanol Ervti.

Momparler mocht negen renners selecteren voor de wegrit, aangezien Valverde als regerend wereldkampioen automatisch is geplaatst. De ervaren Murciaan lijkt klaar om een gooi te doen naar een tweede opeenvolgende wereldtitel, aangezien hij recent nog tweede werd in de Vuelta a España.

De selectie bestaat verder uit Jonathan Castroviejo, de eerder genoemde García, Soler en Erviti, de gebroeders Ion en Gorka Izagirre, José Joaquin Rojas en Luis León Sánchez. Het is onder meer uitkijken naar Cortina, aangezien de sterke sprinter onlangs nog als derde finishte in de GP de Montréal.

Castroviejo zal niet alleen deelnemen aan de wegwedstrijd. De 32-jarige renner – die normaal uitkomt voor Team Ineos – is ook geselecteerd voor de individuele tijdrit en de Team Relay. Castroviejo wist drie jaar geleden nog het brons te veroveren in Doha, achter Tony Martin en Vasil Kiryienka. Lluís Mas is de tweede renner die de Spaanse eer mag verdedigen.

Selectie flag-es Spanje voor WK-wegrit in flag-gb Yorkshire (29 september)
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-es Iván García
flag-es Imanol Erviti
flag-es Gorka Izagirre
flag-es Ion Izagirre
flag-es José Joaquin Rojas
flag-es Luis León Sánchez
flag-es Marc Soler
flag-es Alejandro Valverde

Individuele tijdrit 
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-es Lluís Mas

Team Relay 
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-es Mavi García
flag-es Sheyla Gutiérrez
flag-es Lluís Mas
flag-es Sebastián Mora
flag-es Lourdes Oyarbide


WK 2019: Deelnemerslijst wegwedstrijd bij de mannen 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.