WK 2019: Start vrouwentijdrit uitgesteld wegens slecht weer
foto: Cor Vos
dinsdag 24 september 2019 om 15:30

WK 2019: Start vrouwentijdrit uitgesteld wegens slecht weer

Update Het WK tijdrijden voor vrouwen gaat vanmiddag ‘gewoon’ door, zo laat de organisatie weten. Het was lange tijd onzeker of Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en alle andere vrouwelijke deelnemers vandaag wel konden strijden voor de wereldtitel, gezien de barre weersomstandigheden in Harrogate en omstreken.

Eerder op de dag reden de beloften mannen al hun versie van het WK tijdrijden. Titelverdediger Mikkel Bjerg greep voor een derde achtereenvolgende keer de gouden medaille, maar het ging toch vooral over het slechte weer in de regio Yorkshire. Zo moesten de beloften in zeiknatte omstandigheden hun tijdrit afwerken.

Tot overmaat van ramp werd het parcours extra gevaarlijk door enkele diepe plassen. Zo ging Johan Price-Pejtersen voor het oog van de camera op spectaculaire wijze onderuit. De Europees kampioen was in één klap kansloos voor de wereldtitel: de Deen finishte op meer dan elf minuten van zijn winnende landgenoot.

De beloften reden hun tijdrit dus in extreme omstandigheden, maar de weersvoorspellingen voor de elitevrouwen waren ook onheilspellend. Hierdoor ontstonden er geruchten over het al dan niet doorgaan van het tijdrittreffen, maar de organisatie heeft nu dus laten weten dat er geen wijzigingen plaatsvinden. Noura Alomairi vertrekt om 15.50 uur als eerste renster.


Update 15.40 uur

De start van de vrouwentijdrit is met een halfuur uitgesteld, zo communiceert de internationale wielerunie. Vanwege het slechte weer is bovendien besloten de rensters om de minuut te laten vertrekken, met als doel om het oorspronkelijke tijdschema aan te houden. De deelneemsters zouden aanvankelijk om de anderhalve minuut starten.

De UCI en het organiserend comité hopen in de tussentijd het water op tijd weg te kunnen pompen. Daarnaast zullen extra seingevers worden ingeschakeld, die op gevaarlijke plekken zullen staan om de rensters op tijd te waarschuwen. De UCI en de lokale organisatie zullen de weersomstandigheden in de gaten houden.


WK 2019: Voorbeschouwing Tijdrit Vrouwen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.