WK 2020: Olga Zabelinskaya positief getest op coronavirus

vrijdag 25 september 2020 om 13:44
WK 2020: Olga Zabelinskaya positief getest op coronavirus

foto: Cor Vos

De eerste positieve coronatest tijdens het WK wielrennen is een feit. De voor Oezbekistan uitkomende Olga Zabelinskaya is inmiddels geïsoleerd. De 40-jarige renster vertoont geen symptomen of ziekteverschijnselen.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Zabelinskaya zou donderdag deelnemen aan het WK tijdrijden, maar ging op het laatste moment niet van start. De ervaren hardrijdster, die twee jaar geleden besloot om de Russische nationaliteit op te geven, koerst dit seizoen voor het bescheiden Cogeas-Mettler Pro Cycling Team.

Zabelinskaya zal zaterdag dus ook niet meedoen aan de wegrit in het Italiaanse Imola. Anna van der Breggen veroverde gisteren haar eerste wereldtitel in het tijdrijden, door Marlen Reusser en Ellen van Dijk naar het zilver en brons te verwijzen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.