WK 2020: Zwaar gevallen Chloé Dygert is bij bewustzijn

donderdag 24 september 2020 om 17:14
WK 2020: Zwaar gevallen Chloé Dygert is bij bewustzijn

foto: Cor Vos

Chloé Dygert leek op weg naar een tweede opeenvolgende wereldtitel in het tijdrijden, maar de Amerikaanse zag haar kansen in rook opgaan vanwege een zware crash na het eerste tussenpunt. Het goede nieuws is wel dat Dygert bij bewustzijn is en in staat om te praten.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Dygert wist haar concurrentes na vijftien kilometer al op achterstand te zetten. De Amerikaanse kwam door na 19:35, was 27 seconden sneller dan de Zwitserse Marlen Reusser en leek op weg naar een tweede opeenvolgende wereldtitel. Niet veel later ging het echter gruwelijk mis voor Dygert.

De jonge Amerikaanse verloor in een korte afdaling de controle over haar fiets en vloog op hoge snelheid over de vangrail. Dygert bleek niet meer in staat om nog op te krabbelen en haar tijdrit te vervolgen. Zo lag haar linkerknie volledig open, maar de renster is wel bij bewustzijn en in staat om te communiceren.

De wereldtitel ging uiteindelijk naar Anna van der Breggen, die aan de streep sneller bleek dan Marlen Reusser en Ellen van Dijk.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.