WK 2021, Bredewold, Wagner, Tour Down Under, Keukeleire
foto: Sirotti
dinsdag 21 augustus 2018 om 20:00

WK 2021, Bredewold, Wagner, Tour Down Under, Keukeleire

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over het WK 2021, Mischa Bredewold en Tour Down Under.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

WK 2021 lijkt naar België te gaan

De Belgen maken grote kans op het organiseren van het WK 2021. Het bid dat op 6 juli werd gepresenteerd is vooralsnog het enige dat bij de UCI in de brievenbus belandde. Australië en Nederland leken de kapers op de kust, maar volgens Het Nieuwsblad is het in beide gevallen stil. Het enige probleem zou een gebrek aan geld kunnen zijn. In september, tijdens het WK in Innsbruck maakt de UCI de definitieve locatie van het WK 2021 bekend.


Misha Bredewold in kunstmatige coma

Schokkend nieuws: Juniore Misha Bredewold ligt in een kunstmatige coma. De 18-jarige renster – die dit jaar zevende werd in de Nations Cup Omloop van Borssele – werd maandag aangereden op haar tijdritfiets, meldt ploeggenote Noa de Haan in haar stories op Instagram. Bredewold heeft haar ribben en bekken gebroken, haar lever gekneusd en een klaplong. Mogelijk zijn ook haar elleboog en pols gebroken.  “Godzijdank is ze buiten levensgevaar. #staystrongmies”, schrijft De Haan. Vandaag voegde ze daar aan toe dat Bredewold haar armen en benen zelfstandig heeft kunnen bewegen en zelf kan ademen. Ze wordt af en toe uit coma gehaald om aan de pijn te wennen. “Voor mij is het een grote opluchting dat ze niet verlamd zal raken”, zegt De Haan.


Peter Sagan in 2019 opnieuw naar Tour Down Under

Peter Sagan zal in 2019 voor het derde jaar op rij aan de start verschijnen van de Tour Down Under. Dit jaar won de Slowaak een etappe en het puntenklassement in de eerste WorldTour-wedstrijd van het jaar. Ook volgend seizoen is het de bedoeling van Sagan om in Australië het eerste zegegebaar van het jaar te maken.


Robert Wagner past voor Veenendaal-Veenendaal

LottoNL-Jumbo-renner Robert Wagner moet Veenendaal-Veenendaal aan zich voorbij laten gaan. De Duitser liep bij een klein ongelukje thuis een hersenschudding op. De ploeg roept geen vervanger op voor de herstellende Wagner.


Jens Keukeleire weer in training

Jens Keukeleire is weer in training. De Belg, die in de Tour de France een breuk in de kop van het kuitbeen opliep, heeft van de dokter groen licht gekregen om te fietsen. “De knie is eerder hersteld dan verwacht”, schrijft de renner van Lotto Soudal op Instagram. Keukeleire wil het seizoen beëindigen met een “bang”. Zijn comeback in een wedstrijd staat voor september op het programma.


Gerts en Meijers tevreden na optreden in GP Stad Zottegem

Floris Gerts en Jeroen Meijers wisten vandaag namens Roompot-Nederlandse Loterij als vierde en negende te finishen in de GP Stad Zottegem, die gewonnen werd door Jérôme Baugnies. Beide Nederlanders laten op Twitter weten tevreden te zijn over hun vorm. “Al ben ik wel een beetje teleurgesteld dat ik vandaag niet heb kunnen winnen”, aldus Gerts.


Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen gaat voor WorldTour-status in 2019

De kans is aanwezig dat Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen vanaf 2019 een WorldTour-koers is. Dit laat de nieuwe koersdirecteur José Been weten op Twitter. Er is inmiddels al een verzoek ingediend bij de UCI. Mocht de internationale wielerunie groen licht geven, dan is de koers na de Ronde van Drenthe, Amstel Gold Race en de Boels Ladies Tour de vierde Nederlandse wedstrijd die onderdeel uitmaakt van de Women’s WorldTour.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2018 20:32
Deze uitslag kan Gerts wel gebruiken. En ondanks dat ik hem niet noodzakelijkerwijs een renner voor WT ploeg vind, misstaat hij niet in een PCT ploeg. Raar dat hij bij Roompot weg moet. Het niveau van die ploeg haalt hij wel.
    21 augustus 2018 22:59
    Inderdaad. Roompot doet nu juist veel renners weg die wel ooit een uitslag rijden.
    22 augustus 2018 01:04
    Een jaar geleden begon Twan Castelijns, in een vergelijkbare situatie met niet-verlengd contract, ook ineens goede uitslagen te rijden in dit soort wedstrijden, maar dat heeft hem toen geen voortzetting van zijn wielerloopbaan opgeleverd helaas. Hopelijk vergaat Gerts het beter...
21 augustus 2018 22:18
Djeez wat een klap heeft die Bredewold gemaakt. Sterkte
21 augustus 2018 23:02
Over wk: gebrek aan geld, daar zijn nl en Australië toch ook op afgehaakt? Altijd het voornaamste issue. Vreemd om te doen alsof een klein puntje, als dat allemaal nog onzeker is.
21 augustus 2018 23:39
Veenendaal ligt niet in Drente.
22 augustus 2018 06:04
Daar in Veenendaal zijn ze geloof ik de realiteit een beetje kwijt af en toe geloof ik. Vorig jaar ging de mannenkoers met twee grote sponsoren voor een WT status, nu de vrouwenkoers zonder ook maar een kilometer gekoerst te hebben al voor een WT status. De mannen hebben een jaar na dato precies 1 World Tour ploeg aan het vertrek (4 vorig jaar) en ook bij de procontinentale teams zijn ze er niet op vooruit gegaan en zijn Tourdeelnemers Fortuneo en Wanty er niet bij...

https://www.cyclingonline.nl/artikel/12620_veenendaal_veenendaal_classic_wil_naar_worldtour.html

Om te reageren moet je ingelogd zijn.