WK 2021: Ierland met Sam Bennett en Eddie Dunbar in wegrit
foto: Cor Vos
donderdag 16 september 2021 om 17:48

WK 2021: Ierland met Sam Bennett en Eddie Dunbar in wegrit

Sam Bennett en Eddie Dunbar maken deel uit van de Ierse selectie voor het aankomende WK wielrennen in Vlaanderen. In de selectie zitten ook Rory Townsend en Ryan Mullen. Die laatste mag zich ook opmaken voor de individuele tijdrit.

Bennett, die al een tijdje in onmin leeft met zijn werkgever Deceuninck-Quick-Step en met name teambaas Patrick Lefevere, was enkele maanden uit de roulatie met een knieblessure. De 30-jarige sprinter maakte afgelopen zondag zijn rentree tijdens het EK wielrennen, maar dat was van zeer korte duur. Bennett maakt vrijdag zijn comeback in het tenue van Deceuninck-Quick-Step in het Kampioenschap van Vlaanderen.

In de WK-wegwedstrijd in Leuven vormt Bennett samen met Eddie Dunbar, Rory Townsend en Ryan Mullen de vierkoppige selectie. Mullen mag ook de Ierse eer verdedigen in de individuele tijdrit van aankomende zondag. Mullen werd in het verleden, om precies te zijn vijf jaar geleden, al eens vijfde op het WK tijdrijden. Toen eindigde hij in Qatar achter wereldkampioen Tony Martin, Vasil Kiryienka, Jonathan Castroviejo en Maciej Bodnar.

Marcus Christie, vierde op het voorbije Iers kampioenschap tijdrijden, zal ook deelnemen aan het WK tijdrijden. De vrouwenselectie bestaat uit slechts één renster: Megan Armitage mag meedoen aan de wegrit voor vrouwen.

Selectie Ierland voor het WK wielrennen 2021
Wegkoers elite-mannen
flag-ie Sam Bennett
flag-ie Eddie Dunbar
flag-ie Rory Townsend
flag-ie Ryan Mullen

Tijdrit elite-mannen
flag-ie Ryan Mullen
flag-ie Marcus Christie

Wegkoers elite-vrouwen
flag-ie Megan Armitage

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.