WK 2021: Tadej Pogacar rijdt tijdrit en wegwedstrijd, Primoz Roglic alleen in wegrit
foto: Cor Vos
maandag 13 september 2021 om 18:17

WK 2021: Tadej Pogacar rijdt tijdrit en wegwedstrijd, Primoz Roglic alleen in wegrit

Tadej Pogačar en Primož Roglič voeren de Sloveense selectie aan op het WK wielrennen in Vlaanderen. De winnaars van de Tour de France en de Vuelta a España rijden de wegwedstrijd tussen Antwerpen en Leuven. Roglič laat de tijdrit schieten.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De plaats van Roglič op het wereldkampioenschap tijdrijden wordt ingenomen door Jan Tratnik. De individuele beproeving tussen Knokke-Heist en Brugge is op zondag 19 september de opening van de WK-week in Vlaanderen.

Naast Pogačar, Roglič en Tratnik rijden ook Matej Mohorič, Domen Novak, Luka Mezgec, Jan Polanc en David Per het WK op de weg. Žiga Jerman is net buiten de boot gevallen en aangewezen als reserve door de bondscoach.

Bij de vrouwen zijn Eugenia Bujak, Urška Žigart, Urška Bravec en Špela Kern opgeroepen voor het WK wielrennen. Bujak combineert dat met de tijdrit.

Selectie Slovenië voor het WK wielrennen 2021
Wegkoers elite-mannen
flag-si Luka Mezgec
flag-si Matej Mohorič
flag-si Domen Novak
flag-si David Per
flag-si Tadej Pogačar
flag-si Jan Polanc
flag-si Primož Roglič
flag-si Jan Tratnik

Tijdrit elite-mannen
flag-si Tadej Pogačar
flag-si Jan Tratnik

Wegkoers elite-vrouwen
flag-si Urška Bravec
flag-si Eugenia Bujak
flag-si Špela Kern
flag-si Urška Žigart

Tijdrit elite-vrouwen
flag-si Eugenia Bujak

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.