WK 2021: Titelverdediger Julian Alaphilippe sterk omringd in Franse ploeg

woensdag 22 september 2021 om 14:23
WK 2021: Titelverdediger Julian Alaphilippe sterk omringd in Franse ploeg

foto: Cor Vos

De Franse selectie voor het WK wielrennen 2021 is bekendgemaakt. De ploeg is gebouwd rond uittredend wereldkampioen Julian Alaphilippe. Hij krijgt tussen Antwerpen en Leuven onder meer steun van Arnaud Démare, Christophe Laporte en Florian Sénéchal.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Bondscoach Thomas Voeckler mag negen renners selecteren, een meer dan veel andere landen. Alaphilippe heeft als wereldkampioen van 2020 namelijk een vaste plek aangewezen gekregen. Voor die andere acht plaatsen had Voeckler twaalf renners in gedachten.

Naast sprinterstypes als Démare, Laporte en Sénéchal kregen ook Rémi Cavagna, Benoît Cosnefroy (winnaar van brons op het voorbije EK, red.), Valentin Madouas, Clément Russo en Anthony Turgis goed nieuws van de bondscoach. Zij flankeren Alaphilippe. Afgevallen uit de voorselectie zijn Romain Bardet, Dorian Godon, Olivier Le Gac en Axel Zingle.

In een eerder stadium was ook al de vrouwenselectie gepresenteerd. Zaterdag komt Frankrijk opdraven met onder meer Audrey Cordon-Ragot en Juliette Labous.


Selectie Frankrijk voor het WK wielrennen 2021
Wegkoers elite-mannen
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-fr Rémi Cavagna
flag-fr Benoît Cosnefroy
flag-fr Arnaud Démare
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Valentin Madouas
flag-fr Clément Russo
flag-fr Florian Sénéchal
flag-fr Anthony Turgis

Wegkoers elite-vrouwen
flag-fr Aude Biannic
flag-fr Audrey Cordon-Ragot
flag-fr Eugénie Duval
flag-fr Roxane Fournier
flag-fr Juliette Labous
flag-fr Evita Muzic

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.