WK 2022: Deze beloften en junioren komen in actie voor België
Alec Segaert na het BK tijdrijden in Gavere - foto: Tim van Hengel
dinsdag 30 augustus 2022 om 20:44

WK 2022: Deze beloften en junioren komen in actie voor België

Belgian Cycling heeft naast de WK-selectie met elite-renners ook bekendgemaakt welke renners aan de start staan van de wedstrijden voor beloften en junioren in het Australische Wollongong. Cian Uijtdebroeks, winnaar van de Tour de l’Avenir laat het kampioenschap aan zich voorbijgaan om zich te gaan richten op zijn doelen met zijn ploeg BORA-hansgrohe.

Bij de beloften rijden twee renners zowel de tijdrit als de wegwedstrijd, Alec Segaert en Lennert Van Eetvelt. Segaert maakte in zijn eerste jaar als U23-renner indruk door zowel het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Gavere als het EK tijdrijden in Anadia te winnen. Verder won de renner van Lotto Soudal U23 het provinciaal kampioenschap tijdrijden van West-Vlaanderen, nationale wedstrijden in Poperinge en Borlo en de Hel van Voerendaal.

Derdejaars belofte Van Eetvelt (Lotto Soudal U23) won dit seizoen een rit en het eindklassement van de Course de la Paix, de La Get Up Cup en een rit in de Giro d’Italia U23, waar hij bovendien tweede werd in het klassement. Verder werd hij tweede in Luik-Bastenaken-Luik en derde op het BK tijdrijden na Segaert en Jonathan Vervenne. Van Eetvelt zet komende winter de stap naar de profploeg van Lotto Soudal, dat verdergaat als Lotto-Dstny.

Verder bestaat de selectie voor de wegwedstrijd uit Sport Vlaanderen-Baloise-renners Jenno Berckmoes en Vito Braet, Dries De Pooter, sinds deze maand als stagiair actief in de profploeg van Intermarché-Wanty-Gobert en baan- en wegwielrenner Fabio Van den Bossche (Alpecin-Deceuninck). Gil Gelders, Luca Van Boven en Warre Vangheluwe zijn door de bond aangewezen als reserves.

Junioren
Belgisch kampioen tijdrijden Duarte Marivoet en nationaal vice-kampioen Jens Verbrugghe rijden bij de junioren zowel de tijdrit als de wegrit. Verder maken ook Sente Sentjens, dit voorjaar de winnaar van Kuurne-Kuurne, Maxence Place en Vlad Van Mechelen deel uit van de ploeg voor het wereldkampioenschap in Wollongong. Aaron Dockx, Niels Driesen en Victor Hannes houden zich paraat als reserves.

Febe Jooris en Xaydée Van Sinaey, de nationale kampioene en vice-kampioene in het tijdrijden, vertegenwoordigen België in zowel de tijdrit als de wegrit voor vrouwen-junioren. Zij vormen in de wegrit een ploeg samen met Jade Linthoudt en Fleur Moors. Lore De Schepper, Julia Grégoire en Lani Wittevrongel zijn de reserves. Het wereldkampioenschap wielrennen begint op 18 september en duurt tot en met zondag 25 september.

flag-be Belgische selectie voor WK wielrennen in flag-au Wollongong
Individuele tijdrit U23-mannen (19 september)
Alex Segaert
Lennert Van Eetveld
(geen reserve)

Individuele tijdrit junior-vrouwen (20 september)
Febe Jooris
Xaydée Van Sinaey
(geen reserve)

Individuele tijdrit junior-mannen (20 september)
Duarte Marivoet Scholiers
Jens Verbrugghe
(reserve: Vlad Van Mechelen)

Wegwedstrijd junior-mannen (23 september)
Duarte Marivoet Scholiers
Maxence Place
Sente Sentjens
Vlad Van Mechelen
Jens Verbrugghe
(reserves: Aaron Dockx, Niels Driesen en Victor Hannes)

Wegwedstrijd U23-mannen (23 september)
Jenno Berckmoes
Vito Braet
Dries De Poorter
Alec Segaert
Fabio Van den Bossche
Lennert Van Eetvelt
(reserves: Gil Gelders, Luca Van Boven en Warre Vangheluwe)

Wegwedstrijd junior-vrouwen (24 september)
Febe Jooris
Jade Linthoudt
Fleur Moors
Xaydée Van Sinaey
(reserves: Lore De Schepper, Julia Grégoire en Lani Wittevrongel)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.