WK 2022: Mathieu van der Poel reist pas zaterdagavond af naar Australië
foto: Cor Vos
donderdag 15 september 2022 om 15:27

WK 2022: Mathieu van der Poel reist pas zaterdagavond af naar Australië

Mathieu van der Poel, een van de favorieten voor de wegrit van de WK in Wollongong, reist zaterdagavond pas af naar Australië. Diezelfde dag rijdt hij namelijk eerst nog de Primus Classic in België.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Zaterdag rijd ik nog de Primus Classic, en zaterdagavond vertrek ik dan”, vertelde Van der Poel op een persconferentie van Alpecin-Deceuninck waarbij WielerFlits aanwezig was. Het persmoment ging over het komende crossseizoen, maar MVDP beantwoordde ook vragen over het komende WK op de weg. “Het wordt een lange trip, vanaf Brussel naar Dubai, en van Dubai naar Sydney. Dat is wel wat meer dan twintig uur, wel vijfentwintig denk ik. Het is een lange, vermoeiende trip, maar dat hoort erbij.”

Voordat Van der Poel zondag 25 september de wegrit in Wollongong rijdt, betwist hij samen met Daan Hoole, Bauke Mollema, Riejanne Markus, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten eerst ook nog de Mixed-Relay. “Dat heb ik toegezegd omdat het me voor mij ook niet slecht leek, om op woensdag toch nog eens een inspanning te doen. En om een bijdrage te leveren aan de ploeg die nog iemand zochten bij de mannen om iets toe te voegen. Het is ook leuk om favoriet te zijn.”

“Het is eigenlijk Annemiek (van Vleuten, red.) die dat me heeft aangepraat”, lacht Van der Poel. “Maar ik had zelf ook al aangegeven bij Koos (Moerenhout, red.) dat ik dat eventueel wel zag zitten. Die was daar ook wel blij mee, want het scheelt weer een renner.”


Het volledige interview met Mathieu van der Poel volgt later.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.