WK 2022: Spanje met Ayuso en Soler, zonder Valverde, Bilbao en Aranburu
Juan Ayuso tijdens het beloften-EK in 2021 - foto: Cor Vos
maandag 12 september 2022 om 12:52

WK 2022: Spanje met Ayuso en Soler, zonder Valverde, Bilbao en Aranburu

Spanje heeft Juan Ayuso en Marc Soler opgenomen in de selectie voor het WK wielrennen 2022. Bondscoach Pasqual Momparler klaagde vooraf steen en been dat diverse ploegen geen renners willen afstaan vanwege de degradatiestrijd. Zo ontbreken renners als Alejandro Valverde, Alex Aranburu en Gonzalo Serrano.

Ayuso en Soler wisten de voorbije Vuelta a España te kleuren namens UAE Emirates. De 19-jarige Ayuso wist bij zijn debuut in een grote ronde naar een derde plaats te rijden in het algemeen klassement. Zijn ploegmaat Soler won een etappe en werd uitgeroepen tot de meest strijdlustige renner van de Vuelta.

Zij worden in de wegwedstrijd van het WK in Wollongong bijgestaan door Oier Lazkano (Movistar), Gotzon Martín (Euskaltel-Euskadi), Eduard Prades (Caja Rural-Seguros RGA), Jesús Ezquerra (Burgos-BH), Roger Adriá en Urko Berrade (beiden Equipo Kern Pharma). De enige renner die Movistar afstaat, Lazkano, zal ook de individuele tijdrit betwisten bij de elite mannen.

Veel afwezigen
Vijf renners dus van ProTeam-niveau. Naast Valverde, Aranburu en Serrano ontbreken ook renners als Pello Bilbao, Carlos Rodriguez, Enric Mas, Mikel Landa, Ion Izagirre, Carlos Verona, Luis Léon Sánchez en Iván García.

Op de Mixed Relay zal Spanje uitkomen met Raúl Garcia, Oier Lazkano en Iván Romeo bij de mannen en Lourdes Oyarbide, Sandra Alonso en Idoia Eraso bij de vrouwen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.