WK 2023: Lotte Kopecky wint de puntenkoers en grijpt tweede wereldtitel
foto: Cor Vos
dinsdag 8 augustus 2023 om 20:33

WK 2023: Lotte Kopecky wint de puntenkoers en grijpt tweede wereldtitel

Lotte Kopecky heeft goud gewonnen op de puntenkoers. In een enerverende wedstrijd bleef de baanrenster Georgia Baker en Tsuyaka Uchino voor. Marit Raaijmakers deed lang mee om een medaille, maar werd uiteindelijk zesde.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Kopecky kloppen een lastig verhaal zou worden voor de concurrentie. De Belgische renster graaide in de eerste twee sprints direct al wat punten mee en bleef vervolgens attent meerijden.

Halfweg koers was het dan echt raak voor de Belgische. Samen met Baker en en Neah Evans zette Kopecky de rest van het pak op een ronde. Daarna leek de wedstrijd beslist. Alleen Baker en Evans leken bij machten om Kopecky van een nieuwe wereldtitel af te houden, maar konden het de renster van SD Worx nooit echt lastig maken. Na wereldkampioene op de afvalkoers is Kopecky nu ook wereldkampioene op de puntenkoers.

Evans zou in de slotrondes nog een keer moeten lossen en haar medaille prijsgeven. Raaijmakers leek van het lossen van Evans te profiteren. De Nederlandse renster naderde tot op een punt en deed op acht rondes van de finish een alles-of-nietspoging voor de bronzen plak. Uiteindelijk werd het niets voor Raaijmakers, die onder meer Uchino daarna nog zag passeren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.