WK 2023: Nicky Degrendele door op Keirin, para-brons voor Niels Verschaeren
foto: Cor Vos
zaterdag 5 augustus 2023 om 22:19

WK 2023: Nicky Degrendele door op Keirin, para-brons voor Niels Verschaeren

Niels Verschaeren heeft op de wereldkampioenschappen para-cycling in Glasgow de bronzen medaille veroverd op de kilometer tijdrit (C5). Het is de eerste Belgische medaille in de para-cycling in dit evenement. Ondertussen plaatste Nicky Degrendele zich voor de tweede ronde van het Keirin-toernooi.

Niels Verschaeren kwalificeerde zich met de derde snelste tijd voor de 1 kilometer tijdrit (categorie C5), op slechts 1,042 seconde achter de Britse snelste tijd van Blaine Hunt (1:03,846 minuut). In de finale, die plaatsvond in het avondprogramma, behaalde Verschaeren de bronzen medaille, op 2,005 seconden van de winnaar Hunt (1:03,341 minuut). De zilveren medaille werd gewonnen door de Amerikaan Chris Murphy. “Dit was het hoofddoel voor mij”, zei Verschaeren naderhand bij Sporza. “Tegen het einde kreeg ik het moeilijk, dus ik ben blij dat ik het tot een goed einde heb kunnen brengen.”

Ewoud Vromant was een van de hoofdrolspelers in de scratch race (categorie C2), maar helaas greep hij net naast een medaille in de wedstrijd over 60 ronden (15 km). Op 27 ronden voor het einde ging Vromant in de aanval en reed enige tijd solo vooruit. Met nog 19 ronden te gaan werd hij echter ingehaald. De beslissende aanval werd gelanceerd door de Fransman Florian Chapeau en de Spanjaard Maurice Eckhard, die de gouden en zilveren medaille veroverden. Vromant streed nog voor de bronzen medaille, maar eindigde uiteindelijk op de vierde plaats, net buiten het podium.

Degrendele is door in Keirin-toernooi
Nicky Degrendele heeft zich vandaag geplaatst voor de tweede ronde van het Keirin-toernooi, maar had daarvoor een herkansing nodig. In de eerste ronde eindigde ze als derde, waarbij alleen de eerste twee renners zich direct kwalificeerden voor ronde twee.

Gelukkig wist Degrendele in de herkansingsronde als tweede te eindigen, achter de Italiaanse Miriam Vece, waardoor de wereldkampioene is van 2018 alsnog doorging naar de tweede ronde die op zondag wordt gehouden. De halve finale en finale zullen ook op dezelfde dag plaatsvinden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.